TRI INVESTICIONE KONFERENCIJE: Projekat „Poveži se, Srbijo“ u Austriji, Nemačkoj i Švajcarskoj

PKS

04. 10. 2022. u 09:33

PRIVREDNA komora Srbije će kroz projekat „Poveži se, Srbijo II“, organizovati tri investicione konferencije ove jeseni u Austriji, Nemačkoj i Švajcarskoj.

ТРИ ИНВЕСТИЦИОНЕ КОНФЕРЕНЦИЈЕ: Пројекат „Повежи се, Србијо“ у Аустрији, Немачкој и Швајцарској

Foto PKS

Konferencija u Beču planirana je za 30. septembar, dok su konferencije u Štutgartu i Cirihu planirane za 12. i 19. novembar. Više od 100 potencijalnih investitora, poslovnih ljudi iz dijaspore, kao i stranih firmi zainteresovanih za saradnju sa Srbijom učestvovaće na konferencijama.

„Fokus konferencije u Beču će biti na predstavljanju projekata za ulaganje, dok će se konferencije u Štutgartu i Cirihu bazirati na pronalaženju partnera i otvaranju novog tržišta za domaće kompanije“, kaže Đorđe Andrić, rukovodilac Centra za podršku investicijama i javno privatno partnerstvo PKS.

Cilj konferencija je da se investitorima predstave mogućnosti za ulaganja u Srbiju kroz konkretne investicione projekte, lokacije za ulaganje, stvaranje strateških partnerstava sa domaćim firmama.

PKS je u saradnji sa partnerima razvila onlajn platformu „Poslovni atlas Srbije i dijaspore’’ dijaspora.pks.rs, koja ima za cilj da na jednom mestu prikupi projekte za ulaganje, investicione lokacije, kao i da obezbedi povezivanje domaćih firmi sa kompanijama u inostranstvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)