OD ČIKAGA DO ŠANGAJA: Srpski proizvodi na sajmovima

V.N.

01. 09. 2022. u 13:42

SA ciljem podrške i promocije izvoza, Privredna komora Srbije i Razvojna agencija Srbije organizuju nastupe srpskih privrednika u okviru nacionalnog štanda Srbije na međunarodnim sajmovima, „FRUIT ATTRACTION“ 2022, “SIAL PARIS”, „PLMA CHICAGO“ i “CHINA INTERNATIONAL IMPORT EXPO” koji će se održati u poslednjem kvartalu 2022. godine.

ОД ЧИКАГА ДО ШАНГАЈА: Српски производи на сајмовима

Foto: Novosti

Prvi put srpska privreda predstaviće se na Međunarodnom sajmu svežeg voća i povrća „FRUIT ATTRACTION“ 2022, koji će se održati od 4. do 6. oktobra u Madridu. „FRUIT ATTRACTION”  je jedan od vodećih međunarodnih sajmova proizvođača voća i povrća na svetu, a ove godine okupiće 1.800 izlagača i 90.000 poslovnih ljudi iz 130 zemalja.


Srpske kompanije debitovaće i na sajmu robnih marki „PLMA CHICAGO“ 2022, koji će se održati od 13. do 15. novembra  u Čikagu. „PLMA CHICAGO“ više od 30 godina predstavlja vodeće mesto na kome se susreću proizvođači sa predstavnicima najvećih maloprodajnih lanaca na području Severne Amerike. Na sajmu je prethodnih godina učestvovalo više od 1.500  izlagača iz 40 zemalja, od čega se 25 zemalja predstavilo sa nacionalnim štandovima.


Kineski međunarodni uvozni sajam “China International Import Expo” održaće se u Šangaju, NR Kina, od 05. do 10. novembra, a Srbija će se predstaviti nacionalnim štandom u hali za prehrambenu industriju. 

"China International Import Expo" čiji su organizatori Vlada Narodne Republike Kine i Kineski međunarodni uvozno-izvozni biro (China International Import Expo Bureau) održava se u cilju podsticanja uvoza strane robe i usluga u Kinu, a očekuje se  učešće predstavnika više od 100 zemalja, kao i 150.000 profesionalnih kupaca iz Kine i drugih zemalja. 


Jedan od najznačajnijih međunarodnih sajmova prehrambene industrije „SIAL“ održaće se od 15. do 19. oktobra u Parizu, a srpske kompanije će tradicionalno predstaviti svoju izvoznu ponudu na nacionalnom štandu Srbije.  

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)