REŠENJA ZA BUDUĆNOST STIŽU IZ SRBIJE: Domaća startap preduzeća učestvuju na ViennaUp ’22

V. N.

27. 05. 2022. u 12:56

SRPSKI tehnološki startapi i mikro, mala i srednja preduzeća, koji razvijaju proizvode i/ili usluge u oblasti agro-prehrambene i zdravstvene industrije, mobilnosti i „pametnih gradova“, učestvovaće na jednom od najprestižnijih evropskih i svetskih startap festivala ViennaUp ’22 u Austriji, od 28. do 31. maja.

РЕШЕЊА ЗА БУДУЋНОСТ СТИЖУ ИЗ СРБИЈЕ: Домаћа стартап предузећа учествују на ViennaUp ’22

Foto: PKS

- Ovaj događaj je odlična prilika za domaću startap zajednicu i MMSP da aktivno učestvuju na jednom od najprestižnijih evropskih i svetskih startap festivala i svoja rešenja, proizvode ili usluge predstave investitorima i korporacijama i na taj način otvore mogućnost za poslovnu saradnju i internacionalizuju svoje poslovanje - kaže Vladimir Radovanović iz Centra za programe podrške privredi i mikro, malim i srednjim privrednim društvima (MMSPD) Privredne komore Srbije.

Domaća inovativna preduzeća imaće priliku da se predstave investitorima i potencijalnim poslovnim partnerima iz Slovenije, Austrije, Evrope i sveta, i ponude potencijalna rešenja za unapređenje i inoviranje poslovnih procesa, odnosno, da se međusobno povežu i pronađu model za saradnju.

Prema rečima Radovanovića, PKS aktivno radi na unapređenju startup ecosystem-a u Srbiji, jačanju konkurentnosti naših startapa i njihovom povezivanju sa poslovnim partnerima, ne samo u zemlji već i celom svetu.

Foto: PKS

STARTUP-Corporate collaboration program ViennaUp ’22 se realizuje u saradnji sa Advantage Austria - Beograd (ispostava austrijske privredne komore u Srbiji), NALED-om i projektom Srbija Inovira, a u okviru projekta Scaleup4Europe finansiranog od strane Evropske komisije po pozivu Horizont2020.

PKS je, inače, u sklopu projekta Scaleup4Europe, pokrenula prvu srpsku „laboratoriju“ za rast i razvoj tehnoloških startapa u agroindustriji na teritoriji EU.

Cilj AgTech Lab-a je da omogući internacionalizaciju poslovanja i povezivanje domaćih tehnološko-inovativnih firmi, koje razvijaju proizvode ili usluge u sektoru AgTech ili Food Tech-a sa velikim sistemima, MSP firmama i investitorima iz EU, posebno Slovenije, Austrije i Nemačke.

Rešenja za budućnost

ViennaUP je jedan od najvećih evropskih startap festivala koji pun fokus stavlja na budućnost i rešenja za budućnost. Festival okuplja najinovativnije startape, investitore, tehnološke entuzijaste, kreativce i vizionare širom Evrope i sveta, i kao takav predstavlja jedinstvenu platformu za poslovno povezivanje i saradnju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)