DO EU SREDSTAVA UZ POMOĆ KIF-a: Javni poziv u junu

Marko Mandić, rukovodilac Centra za Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana

27. 05. 2022. u 09:47

KOMORSKI investicioni forum Zapadnog Balkana (KIF ZB6) raspisaće javni poziv za mala i srednja preduzeća iz šest ekonomija regiona kojima je potrebna tehnička i finansijska podrška iz fondova Evropske unije.

ДО ЕУ СРЕДСТАВА УЗ ПОМОЋ КИФ-a: Јавни позив у јуну

Foto: PKS

Tokom 2022. godine KIF ZB6 će sprovoditi akciju pružanja tehničke pomoći i podrške malim i srednjim preduzećima, koja će im omogućiti pristup fondovima EU. Malim i srednjim preduzećima sa Zapadnog Balkana će biti na raspolaganju mogućnost angažovanja eksterne ekspertske podrške u apliciranju za programe podrške EU.

Akcija, takođe, uključuje i pristup drugim oblicima finansiranja u slučaju da je identifikovana jasna potreba povezana sa nedostatkom kapaciteta MSP da iskoriste mogućnosti koje pružaju dostupne šeme zbog zahtevnog i komplikovanog procesa prijave. Stručnjaci šest privrednih komora regiona Zapadnog Balkana će biti uključeni u pružanje stručne pomoći malim i srednjim preduzećima od strane eksternih stručnih službi, što će omogućiti izgradnju usluga podrške komorama u ovoj oblasti.

Foto: Shutterstock

Broj malih i srednjih prezuzeća kojima će se pomoći je ograničen na 60. Oni će biti odabrani putem otvorenog poziva za iskazivanje interesovanja. Poziv će biti objavljen u nacionalnim medijima svih šest ekonomija tokom juna, a odabir će vršiti pojedinačne privredne komore.

Zainteresovane kompanije više informacija mogu dobiti u PKS Centru za Komorski investicioni forum Zapadnog Balkana (zapadnibalkan@pks.rs).

KIF ZB6 je zajednička inicijativa šest privrednih komora Zapadnog Balkana, koje su 2017. godine uspostavile platformu za saradnju sa ciljem da obezbede zajednički glas poslovnoj zajednici u regionu i promovišu region kao jednu investicionu destinaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju