RAZGOVOR O MERAMA: Brnabić sa proizvođacima mleka iz Macve

Tanjug

28. 04. 2022. u 19:04

PREDSEDNICA Vlade Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa proizvođačima mleka iz Mačve, a tema sastanka bili su izazovi sa kojima se proizvođači mleka susreću, s obzirom na nedostatak sopstvene stočne hrane i na kontinuirani skok cena koncentrovane hrane zbog trenutne situacije u Ukrajini.

РАЗГОВОР О МЕРАМА: Брнабић са произвођацима млека из Мацве

Foto: Tanjug/Slobodan Miljević

Brnabić je istakla da se Vlada trudi da i u ovom kriznom periodu obezbedi redovno funkcionisanje države, dovoljnu snabdevenost građana svim osnovnim životnim namirnicama kao i da osigura svim privrednicima i poljoprivrednicima izvesnost u poslovanju, saopštila ej vladina Kancelarija za saradnju sa medijima.

Foto: Tanjug/Slobodan Miljević

Na sastanku kome je prisustvovao i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović bilo je reči i o merama koje mogu pomoći stabilizaciji tržišta mleka i mlečnih proizvoda.

Neke od njih su dodatak na premiju za prvi kvartal 2022. godine (trinaesta premija), korigovanje marže na UHT mleko kao i intervencija ka stočarima u kukuruzu.

Foto: Tanjug/Slobodan Miljević

Dogovoreno je da se najkasnije u toku naredne nedelje održi još jedan sastanak, kako bi se nakon analize predloženih mera donele odluke za koje proizvođači i otkupljivači mleka, i Vlada, veruju da će doprineti stabilizaciji tržišta mleka i mlečnih proizvoda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)