POGLEDAJTE - TOPOVI I MITRALJEZI BVP U AKCIJI: Mehanizovana pešadija Vojske Srbije na kondicionom gađanju (FOTO)

Novosti online

08. 03. 2023. u 17:40

PRIPADNICI mehanizovanog bataljona iz sastava Druge brigade kopnene vojske realizovali su ove nedelje na automatizovanom strelištu „Orešac“ kondiciona gađanja iz naoružanja oklopnih jedinica.

ПОГЛЕДАЈТЕ - ТОПОВИ И МИТРАЉЕЗИ БВП У АКЦИЈИ: Механизована пешадија Војске Србије на кондиционом гађању (ФОТО)

Foto Vojska Srbije

Tokom višednevnih aktivnosti na poligonu, uvežbavan je rad posada borbenih vozila pešadije BVP M-80A, uz izvršenje pripremnih i školskih gađanja. Dejstvovano je po ciljevima na različitim daljinama, u dnevnim i noćnim uslovima, a ostvareni vrlodobri i odlični rezultate vatre potvrdili su visok nivo obučenosti pripadnika jedinice za realizaciju dodeljenih zadataka.

Kondiciona gađanja u oklopnim i mehanizovanim jedinicama Vojske Srbije predstavljaju pripremu za bojeva gađanja i učešće na taktičkim vežbama, a njihova uspešna realizacija doprinosi očuvanju i unapređenju osposobljenosti i ukupne borbene gotovosti jedinice.

Borbeno vozilo pešadije BVP M-80A je osnovno borbeno sredstvo mehanizovanih bataljona u brigadama kopnene vojske. Omogućava brzo uvođenje pešadijskih jedinica u borbu i adekvatnu vatrenu podršku, čime značajno doprinosi zaštiti ovih snaga i uspehu u izvođenju operacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...