O UNIŠTENOM MURALU NOVAKA ĐOKOVIĆA: Oglasila se Eparhija raško-prizrenska

D. Z.

07. 02. 2023. u 16:09

SVAKI incident i napad na naš narod na Kosovu i Metohiji naša Eparhija doživljava sa bolom i tugom. Tako je i sa najnovijim incidentom u maloj srpskoj enklavi u Orahovcu, gde je na trgu ispred crkve oskrnavljen mural sa likom najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića, koji je bio postavljen u organizaciji italijanske organizacije za pomoć našem narodu na KiM “Prijatelji Dečana".

О УНИШТЕНОМ МУРАЛУ НОВАКА ЂОКОВИЋА: Огласила се Епархија рашко-призренска

foto radio Goraždevac

- Ovako je povodom incidenta u kojem su napoznata lica u toku prethodne noći između ponedeljka i utorka oskrnavila mural Novaku Đokoviću odnosno polila moral belom farbom. Eparhija raško-prizrenska ističe da je za naš narod u Orahovcu ovaj mural simbol slobode i dostojanstva u situaciji u kojoj je poslednjih 23 godine izložen nizu napada, paljevina kuća, pljački i pucanja, a sve sa ciljem da se preostali Srbi prinude na iseljavanje. Policija po običaju napravi uviđaj ali počinioci se nikada ne privode licu pravde.

- Vladika raško-prizrenski Teodosije je u nedelju u Orahovcu služio Liturgiju da bi ohrabrio naš verni narod da ostane i opstane kao svoji na svome. Zato i ovom prilikom naša Eparhija izražava solidarnost sa našim hrabrim Orahovčanima i apeluje na međunarodne i kosovske institucije da Srbima u ovom gradu omoguće miran i dostojanstven život – zaključuje se u saopštenju eparhije raško–prizrenske povodom skrnavljenja murala sa likom Novaka Đokovića u Orahovcu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba