OBILAZNICA OKO BEOGRADA ĆE NOSITI MRKONJIĆEVO IME: Dačić saopštio odluku predsednika Vučića

Novosti online

26. 11. 2022. u 11:51

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić doneo je odluku da se obilaznica oko Beograda nazove imenom Milutina Mrkonjića, nekadašnjeg Ministra za infrastrukturu i saobraćaj.

ОБИЛАЗНИЦА ОКО БЕОГРАДА ЋЕ НОСИТИ МРКОЊИЋЕВО ИМЕ: Дачић саопштио одлуку председника Вучића

Foto: ATA images

Ovu informaciju danas je na Novom groblju saopštio Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije, prilikom obeležavanja godišnjice smrti Mrkonjića.

Dačić je pred okupljenim novinarima saopštio odluku predsednika Vučića:

- Predsednik Republike me je zamolio i ovlastio da mogu da prenesem da je on doneo odluku da predloži nadležnim državnim organima čiji je to posao da se obilaznica oko Beograda nazove imenom Milutna Mrkonjića. O tome je on govorio još prošle godine kada je Mrkonjić umro, ali evo povodom godišnjice njegove smrti važno je da to građani znaju. I evo, ja mu se zahvaljujem u ime Socijalističke Partije Srbije, u svoje ime i, naravno, u ime samog Milutina Mrkonjića koji je živeo za svoje projekte - izjavio je Ivica Dačić i dodao:

- Kao što vidite veliki broj poklonika onoga što je predstavljao Milutin Mrkonjić je ovde danas i ovo nije samo mesto gde se dešava nešto tužno. Mi se svakoga dana susrećemo s nečim što nas podseti na Milutina Mrkonjića - naveo je Dačić.

(Informer)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (5)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni