VEOMA HLADNO JUTRO, VEĆI DEO SRBIJE U MINUSU: Na snazi meteoalarm, RHMZ najavio nove padavine

Novosti online

26. 11. 2022. u 08:01

U SRBIJI će danas biti umereno do potpuno oblačno i suvo vreme, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

ВЕОМА ХЛАДНО ЈУТРО, ВЕЋИ ДЕО СРБИЈЕ У МИНУСУ: На снази метеоаларм, РХМЗ најавио нове падавине

Foto Tanjug

Tokom jutra mestimično magla i slab mraz. Vetar slab i umeren, severni i severozapadni. Uveče na zapadu i jugozapadu mestimično sa kišom, u planinskim predelima sa snegom uz formiranje manjeg snežnog pokrivača. Najniža temperatura od minus dva stepena do tri, a najviša dnevna od šest do 10.

U Beogradu tokom jutra magla i slab mraz. Tokom dana umereno do potpuno oblačno i suvo. Vetar slab, severni i severozapadni. Najniža temperatura od nula do tri stepena, a najviša dnevna oko osam.

Temperatura u većem delu Srbije ovoga jutra, prema merenjima u šest sati, bila je ispod nule. Najhladnije bilo je u Sjenici (-5), dok je najtoplije jutro osvanulo u Beogradu i Nišu gde je živa u termometru bila jedan stepen iznad nule.

- U toku jutra u nižim predelima, po kotlinama i dolinama reka mestimično magla i slab mraz. Novo naoblačenje s kišom, na planinama sa snegom očekuje se večeras, prvo na jugozapadu Srbije, a u toku noći i u ostalim krajevima. U nedelju u planinskim predelima stvaranje/povećanje visine snežnog pokrivača za 5 do 10 cm. U nižim predelima na jugu i jugoistoku Srbije kiša će kratkotrajno preći u susnežicu i sneg kasnije posle podne i uveče. Početkom naredne sedmice (28 - 29. novembar) uglavnom suvo, a u košavskom području očekuje se pojačanje jugoistočnog vetra - najavio je RHMZ.

U Srbiji danas je na snazi žuti meteo alarm zbog magle, što znači da vreme može biti potencijalno opasno.

Foto: Printscreen/RHMZ

- Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike - objašnjavaju iz RHMZ.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)