U NEDELJU U "VEČERNJIM NOVOSTI" POKLON: Magazin za celu porodicu "Život plus"

Novosti online

26. 11. 2022. u 14:00

U novom broju redovnog dodatka „Večernjih novosti“ u nedelju, 27. novembra, pročitajte:

У НЕДЕЉУ У ВЕЧЕРЊИМ НОВОСТИ ПОКЛОН: Магазин за целу породицу Живот плус

Foto: V.N.

* PRIČA PLUS/ Koliko je poverenje danas krhko

"Najskuplja" reč koja je stalno na ispitu. Sadrži komponente iskrenosti i otvorenosti koju ispoljavamo prema drugima, ogleda se i u težnji ka doslednosti, a bitan aspekt je i brižnost, odnosno empatija. Značajno je u svim segmentima društva, posebno u romantičnim i prijateljskim relacijama, a kada ne možete da se uzdate u partnera onda je bitno razmotriti smisao ostajanja u takvoj vezi. Njegov nedostatak u detinjstvu i adolescenciji podstiče usamljenost, depresivno i anksiozno reagovanje, odražava se negativno na opšte zdravstveno stanje.

* TEMA PLUS/ Zašto određene osobe u dugim vezama ne razmišljaju o zajedničkom životu

Od želje za slobodom do traume iz prošlosti. Kao najčešće razloge navode da je prerano za takav potez, da ne mogu to sebi da priušte iz finansijskih razloga, rade u različitim gradovima ili se na to nisu odlučili zbog dece. Suživot zahteva prilagođavanje i kompromis, a odvojenost omogućava parovima nezavisnost, da svoj prostor i svakodnevicu samostalno urede i viđaju se samo kada im to odgovara. Time je njihova komunikacija oslobođena banalnih stvari o kojima bi inače morali da se dogovaraju, što bi remetilo romantiku i strast u njihovom odnosu.

* TOP-FORMA/ Ishrana u trudnoći

Jedite sir i jaja, ali ne fetu i kajganu. Mleko treba da bude pasterizovano, samo tako ćete biti sigurni da u njemu nema listerije, bakterije koja može da izazove pobačaj ili prevremeni porođaj. Džigerica nije poželjna zbog visokog nivoa vitamina A, to je potpuno suprotno od preporuka stručnjaka pre samo tri decenije.

* NEGA/ Šta podstiče stvaranje ružnih ljuspica na glavi i kako da ih se oslobodite

Nije svaka perut ista. Ako je izazvana seboroičnim dermatitisom, dovodi se u vezu sa gljivicom, preteranim stvaranjem sebuma, genetikom, lošom ishranom...Vlasište može da bude suvo zbog temperaturnih promena, starosti ili inflamatorne reakcije na proizvode za negu kose.

* NA TANjIRU/ Kari za ukus Indije na trpezi

* Nedeljni horoskop za period od 27. novembra do 4. decembra 2022. godine

Nedeljom u „Večernjim novostima“ magazin za celu porodicu „Život plus“

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)