CRVENO UPOZORENJE RHMZ-a ZBOG ORKANSKOG VETRA: U ovim delovima Srbije očekuje se obilna kiša, spremite se za udare košave

Novosti online

22. 11. 2022. u 07:47

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će danas na planinama, u Vojvodini, Podunavlju i Pomoravlju duvati jak i olujni južni i jugoistočni vetar, koji će na jugu Banata povremeno dostizati udare orkanske jačine - preko 28 metara u sekundi.

ЦРВЕНО УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ-а ЗБОГ ОРКАНСКОГ ВЕТРА: У овим деловима Србије очекује се обилна киша, спремите се за ударе кошаве

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

I na području Beograda danas će duvati jak i olujni jugoistočni vetar.

Na području Banata na snazi je crveni meteoalarm, koji označava vrlo opasno vreme, u Pomoravlju je na snazi narandžasti meteoalarm, što znači da je vreme opasno, a za ostali deo zemlje izdato je žuto meteoupozorenje, što znači da vreme može biti opasno.

- Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi - navodi RHMZ.

Vetar će sutra ujutro i pre podne biti u slabljenju.

Oprez zbog magle

- Tokom jutra po kotlinama i duž rečnih dolina jugozapadne i južne Srbije mestimično magla, koja će smanjivati vidljivost lokalno i na manje od 100 m. Južni i jugoistočni vetar u postepenom pojačanju - najavio je RHMZ.

BONUS - NAJAKTUELNIJI VIDEO-SNIMCI

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju