POPULARIZACIJA POZIVA PILOTA: Ministar Stefanović prisustvovao aeroskupu "OPEN FLY IN 2022" (FOTO)

Novosti online

06. 08. 2022. u 17:24

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović prisustvovao je danas u Ćupriji aeroskupu "OPEN FLY IN 2022", na kom prvi put ove godine učestvuje i Vojska Srbije.

ПОПУЛАРИЗАЦИЈА ПОЗИВА ПИЛОТА: Министар Стефановић присуствовао аероскупу OPEN FLY IN 2022 (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Podsećajući da se kroz ovakve manifestacije popularizuje poziv pilota, ministar Stefanović pozvao je mlade da se prijave na naše konkurse i postanu deo našeg Ratnog vazduhoplovstva i PVO.

Ministar Stefanović je izrazio zadovoljstvo što je u prilici da prisustvuje današnjem festivalu vazduhoplovnog sporta.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

- Drago mi je što je u Ćupriji i drago mi je što smo počeli da izmeštamo ovakve festivale iz dva ili tri grada gde se to uobičajeno dešava i da to može da vidi što veći broj ljudi u Srbiji. Razgovarao sam sa pripadnicima našeg Ratnog vazduhoplovstva i oni izuzetno cene dobru saradnju sa Aeroklubom „Ćuprija“ koji nam je i zbog našeg poligona „Pasuljanske livade“ sa svojim aerodromom zaista dobar komšija. Obnavljanje i očuvanje tradicije ovog aerokluba iz 1929. godine, ogromna je stvar koju je ova sjajna ekipa ljudi, na čelu sa Goranom Stojkovićem, uradila. Želim da im se zahvalim na pozivu da im se danas pridružimo i da čestitam značajan jubilej – deceniju od zanavljanja rada ovog kluba – rekao je ministar Stefanović.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Govoreći o našem Ratnom vazduhoplovstvu, ministar odbrane je pozvao sve mlade ljude da se prijave na konkurse i postanu deo Vojske Srbije.

- Jedinice našeg Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane danas su u našem regionu među najopremljenijima i ovde možete da vidite i naš najnoviji helikopter H-145M. I to je samo jedan od simbola onoga što Srbija danas radi. Srbija danas ima snage da svojoj vojsci obezbedi novu opremu, novu tehniku, ali ono što je ključna stvar su ljudi. I drago mi je da i kroz ovakve manifestacije možemo da popularizujemo vojni poziv, pre svega poziv vojnih pilota. Za nas je to najznačajnija stvar i koristim i ovu priliku danas da pozovem sve mlade ljude da se prijave na neki od naših konkursa za slušaoce Kursa za rezervne oficire roda avijacije, ali i kurseve za podoficire Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane. Imaće priliku da uče od najboljih, da rade sa najboljom opremom i tehnikom i imaće što je najvažnije priliku da služe svojoj Srbiji – rekao je ministar Stefanović.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Ministar Stefanović, na kraju obraćanja, poželeo je svima da danas u Ćupriji uživaju u čarima avijacije.

- Želim uspeh pre svega onima koji će se vinuti u nebo sa svojim ultralakim letelicama, a svim građanima koji su ovde da uživaju u današnjem danu i u svim čarima avijacije koje će imati priliku da vide na današnjem „OPEN FLY IN-u“ – rekao je ministar Stefanović.

Okupljenim ljubiteljima vazduhoplovstva obratio se i predsednik aerokluba „Ćuprija“ Goran Stojković, koji je podsetio na jubilej tog aerokluba i zahvalio svim pilotima koji sa svojim letelicama učestvuju u programu.

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

- Nadam se da ćemo i ubuduće još više raditi na razvoju i obrazovanju mladih pilota, koji su budući pripadnici jedinica vojske i policije i nadam se da je ovo početak jedne lepe priče – rekao je Stojković.  

Predsednik Vazduhoplovnog saveza Srbije Labud Bulatović zahvalio se ministru Stefanoviću na svemu što čini, i na onome što čini Vojska Srbije za vazduhoplovni sport i za vazduhoplovstvo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

RED SUNCA, PA RED KIŠE: Evo kakvo nas vreme očekuje danas