Trener Partizana Miroslav Đukić izrazio je zadovoljstvo trijumfom njegove ekipe nad Zemunom i ocenio da su crno-beli u prvom poluvremenu morali da reše meč.

„Odigrali smo vrhunsko prvo poluvreme, kada smo trebali da zatvorimo meč i vodimo sa 3:0… Na kraju smo primili taj gol i ušli u ‘ludilo’. Drugo poluvreme je bilo rastrzano, jer je teren je težak, nije mogla pas igra da se igra. Žao mi je što jedno od najboljih naših igara u prvom poluvremenu nismo iskoristili, da imamo dva, tri gola razlike…“, rekao je Đukić za televiziju Arena sport posle utakmice.

Trener Zemuna Milan Milovanović žali što njegova ekipa do kraja utakmice nije uspela da parira crno-belima.

„Partizan je u prvom poluvremenu imao više od igre, ali nisu bili nešto opasni po naš gol. Igrali su onako kako smo pretpostavili sa dosta kratkih i duplih pasova. Mi smo se malo povukli, prepustili inicijativu, ali nismo bili opasni sve do zadnjeg momenta prvog dela. Tek u finišu smo počeli da se otvaramo. Primili smo gol iz prekida, što mi je nepojmljivo, jer imamo četvoricu igrača od po dva metra“, rekao je Milanović.

„U drugom delu smo igrali ;40 minuta onako kako sam priželjkivao. Ne samo da smo dobro zatvorili njihov napad, nego smo imali i dobar protok lopte. Na kraju su rešili utakmicu u dva minuta. Zalaganje igrača je bilo odlično i čestitam im na tome. Na nama je da preguramo još (Crvenu) Zvezdu, pa da vidimo da hvatamo priključak sa ekipama koje su našeg kvaliteta“, dodao je on.

Partizan je drugi na tabeli Superlige sa 33 boda, dok je Zemun 12. sa 14.

Beta