Partizan umalo da od gotovog napravi veresiju na Banjici. Šampion je tražio sebe posle remija sa Napretkom, a našao se u zoni sumraka i sopstvenoj zamci u drugom poluvremenu protiv Rada koje je ipak rešio u svoju korist – 4:2 (2:0).

Praktično je, šetajući se stadionom „Kralj Petar Prvi“ ekipa Miroslava Đukića obezbedila rano vođstvo, jer je golovima Ognjena Ožegovića i Milana Mitrovića vodila 2:0 i sa ovim kapitalom otišla na veliki odmor. U tih prvih 45 minuta Rad je bio samo nemi posmatrač igre crno-belih. U prvih pola sata drugog poluvremena potpuno drugačija slika: „građevinari“ su punili mrežu gostiju, stigli do izjednačenja golovima Zonjića i Vujačića, u 66. minutu je Lutovac mogao lako da donese i potpuni preokret, ali je mladi rezervista šampiona Đorđe Jovanović sprečio blamažu i čudo golom u 79. minutu, pošto je pet minuta pre toga zamenio Ožegovića. Tabamba je u 88. minutu samo kreirao „optičku“ varku na semaforu, pošto konačnih 2:4 ne pokazuje realno stanje stvari na terenu.

Od već legendarne krilatice da je 2:0 najgori rezultat u fudbalu večeras nije mogao da pobegne ni bišvi „radovac“ Miroslav Đukić:

– Zaista smo dokazali da je 2:0 najnezgodniji rezultat… Od jedne mirne utakmice i sigurne igre u prvom poluvremenu, napravili smo sebi probleme u nastavku. Od svega viđenog najvažnija su tri boda koje smo osvojili. A ujedno smo dokazali da je fudbal igra u kojoj ima i uspona i padova – rekao je Đukić.

Pitanje je samo kako će padove u igri šampiona da toleriše već u četvrtak kijevski Dinamo koji pred praznim tribinama u Humskoj 1 izlazi na megdan Partizanu koji je još jednom dokazao da je ove sezone spreman da više sebi, nego rivalima zagorča život. Kao da ga još „drži“ šampanjac iz ona dva pehara iz maja ove godine.

RAD – PARTIZAN 2:4 (2:2)

STRELCI: Zonjić u 48. i Vujačić u 54. minutu za Rad, a Ožegović u 15, Mitrović u 30, Jovanović u 79. i Tavamba u 88. minutu za Partizan. Stadion: „Kralj Petar Prvi“ na Banjici. Gledalaca: 2.000. Sudija: Milorad Mažić (Vrbas) 7.

RAD: Zogović 5,5 – Vico – (od 24. Šipčić 6), Rendulić 5,5 , Zonjić 6,5, Volkov 6 – Petrović 6, Piščević – (od 19. Mladenović 6) – Lutovac 6, Denić 6, Stojanović 6 (od 46. Vujačić 6,5) – Lukić 6.

PARTIZAN: Jovičić 5,5 – Vulićević 5,5, Nemanja R. Miletić 6, Mitrović 6, Antonov 6 – Marjanović 6,5, Radin 6 – Đuričković 6,5 (od 84. Janković -), Tavamba 7, Pantić 6 (od 64. Suma -) – Ožegović 6,5 (od 74. Jovanović 7,5).

Igrač utakmice: Đorđe Jovanović (Partizan).

MALERI ZA RAD

TROJICA prvotimaca Rada su morali van terena zbog povreda već u prvom delu utakmice na Banjici. Prvo je Piščevića u 19. minut zamenio Mladenović, pa je u 24. minutu Vica zamenio Šipčić, a u poluvremenu je Stojanovića zamenio strelac Vujačić.

N.I.