"AKO KOSOVO NIJE NAŠE, ŠTO NAM GA TRAŽE SVAKOG DANA?" Milan Knežević poslao snažnu poruku iz Crne Gore (VIDEO)

Novosti online

02. 06. 2023. u 15:15

NEKOLIKO hiljada građana Crne Gore sinoć je u Nikšiću na skupu koji je organizovala koalicija „Za budućnost Crne Gore“, a uz blagoslov episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija, pružilo podršku stradalnom srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

АКО КОСОВО НИЈЕ НАШЕ, ШТО НАМ ГА ТРАЖЕ СВАКОГ ДАНА? Милан Кнежевић послао снажну поруку из Црне Горе (ВИДЕО)

Printscreen

Nosilac izborne liste koalicije „Za budućnost Crne Gore“ i predsednik Demokratske narodne partije Milan Knežević je poručio da bi mu prva odluka kao premijera Crne Gore bila poništenje odluke o priznanju lažne države Kosovo.

- Da li želimo da izvršavamo rukoljube u ambasadama, za kilo ministarske fotelje, dva deci heroina i 250 grama kokaina, ili ćemo da se krstimo pred našim ikonama, da pevamo pesme koje su pevali naši preci, kada su oslobađali i Crnu Goru i Srbiju, i naše sveto Kosovo i Metohiju, naš Jerusalim, od viševekovnih okupacija i vojski koje su harčile ovuda po prelepoj Crnoj Gori. Ako je Kosovo njihovo, zašto nam ga traže svakog dana? Ako je kosovski zavet mrtav, zašto vaskrsava svakoga dana? I kao što su hrišćani za vreme diktatora bacani u kavez sa lavovima, tako i naša stradala braća na Kosovu i Metohiji u ovom geopolitičkom, postbiblijskom dobu bivaju jedini pravi hrišćani koji ispred bodljikavih žica mole se Bogu čuvajući amanet i nas samih. Jer ako zvona ne zvone na Visokim Dečanima, ne mogu da zvone ni u Ostrogu, ni u Cetinjskom manastiru - istakao je Knežević.

On je poručio i da kralj Nikola nije u pesmi pevao: „ ...da viđu Madagaskar, Dubai, Bali i Tajland", već da vidi carski grad Prizren.

Lider Nove srpske demokratije i poslanik Andrija Mandić je istakao da je Kosovo ne samo srce Srbije već svakog čestitog i poštenog čoveka.

- Tadašnja Vlada Duška Markovića je donela sramnu odluku o priznanju tzv. Kosova, iako je 2/3 građana Crne Gore bilo protiv toga. Po ispitivanjima javnog mnjenja i danas se ništa nije promenilo - poručio je Andrija Mandić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (21)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati