KOMENTAR: JAKOV

Milutin SEKULOVIĆ

22. 03. 2023. u 12:00

CRNA GORA, ona čojska i slobodarska, 30. avgusta 2020. godine delimično oslobođena od gotovo trodecenijske vlasti jednog čoveka, koji je svoja dela "pokrivao" preko privatne partije i državnog, pre svega, represivnog aparata, bije 2. aprila odsudnu bitku.

КОМЕНТАР: ЈАКОВ

Novosti

Mlađani Jakov Milatović, dojučerašnji politički anonimus, u sudaru sa "gospodarom" Milom Đukanovićem, u ime naroda svrstanog pod jednom zastavom, i jednom svetinjom zvanom nova, demokratska Crna Gora, došao je do šanse čiju realizaciju su sanjale generacije.

Taj dan, prilika je za Jakova, u čije ime je stala višedecenijska borba i žrtva inih prethodnika, da se prekinu lanci koji su obmotali državu čiji simboli su postali kriminalni klanovi, šverc droge i cigareta, likvidacije novinara i policajaca, progoni neistomišljenika, da se u ružnu prošlost pošalje oligarhija koja je srozala nekadašnje "junačko gnezdo" na simbol korupcije, da se s olovkom u ruci dobije poslednja bitka protiv onog koji se hvali kako "zna gde su džepovi podrške koje treba aktivirati u drugom krugu".

Međupartijski raskoli, nerazumevanje, inat, busanje u prsa, a posebno nadaleko čuvena pizma do bola prisutna u doskora od tajkuna porobljenoj zemlji, 2. aprila trebalo bi da poklekne pred ostvarenjem sna o promenama koje su normalna stvar u civilizovanim zajednicama, gde Crna Gora svakako pripada. Posebno, kada se ima u vidu da je odavno jasno da je zli car iz bajke zreo za odlazak sa trona.

Toga dana, partijske i sve druge zastave treba da ustupe mesto samo jednoj. Onoj, na kojoj će pisati "Jakov" ili "Narod", svejedno. Možda je najbolje da svi na biračka mesta u mislima odu sa zastavom na kojoj će biti ispisano "Sloboda". Jer, ako se ova šansa promaši, biće kao u pesmi "čun se ljuljnu, ode sanak pusti"...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)