CRNE SLUTNJE MILANA KNEŽEVIĆA: "Ukoliko je tačno pola od onoga što smo čuli, biće mrtvih i u samoj Vladi"

Novosti online

07. 10. 2022. u 16:02

PREDSEDNIK odbora za bezbednost i odbranu i lider DNP-a komentarisao je proterivanje ruskih diplomata, ali i proterivanje srpskog ambasadora u Crnoj Gori.

ЦРНЕ СЛУТЊЕ МИЛАНА КНЕЖЕВИЋА: Уколико је тачно пола од онога што смо чули, биће мртвих и у самој Влади

Foto: DF

„U međuvremenu, čim se pojavila informacija o proterivanju ruskih diplomata i zabrani ulaska Vladimiru Božoviću, ODT saopštava da su pušteni ruski agenti koji su uhapšeni i da će se postupak protiv jednog od njih voditi pred Osnovnim tužilaštvom a ne Specijalnim tužilaštvom jer je čovek posedovao neki pištolj i municiju, a čini mi se da u Crnoj Gori svako danas ima po jedan pištolj“, kazao je Knežević.

Protiv auto-mehaničara, kako navodi, nije pokrenut postupak, iako je u njegovom auto-servisu pronađen akumulator.

„To je baš bilo indikativno i sumnjivo da u auto-servisu pronađete akumulator. I dok su se jurili Srbi i Rusi po Crnoj Gori, neko je spaljivao zaplenjene cigarete, ali na način da je u tim visokim pećima spaljivano samo onoliko koliko jedan običan pušač popuši u toku dana. Ostalo je procenjeno da treba da se švercovano izveze iz Crne Gore, gde su potrebe za pušenje očigledno mnogo veće, a nama, po pravilu, ostanu pikavci“, kazao je on.

Tako smo, tvrdi on, imali dva kamiona koja su krenula na dugo putovanje ka Nikšiću uz pratnju policije i desilo se da je jedan od tih kamiona iščeznuo i nije stigao do Nikšića gde je ritualno obavljeno spaljivanje u prisustvu najviših državnih funkcionera.

„Kada je priveden ili pozvan na informativni razgovor direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević i kada je počelo hapšenje zaposlenih u UPC, opet su počele međusobne optužbe, zaboravili smo na ruske i srpske agente i sad imamo novi politički folklor gde potpredsednik Vlade optužuje predsednika Vlade da je povezan sa švercom cigareta, a predsednik Vlade optužuje potpredsednika Vlade da su oni kreatori afere koja se odnosi na zaplenu cigareta. Ako tome dodamo i intervju Rada Miloševića gde optužuje ANB i Raška Konjevića da stoje iza akcije koja ima za cilj podrivanja ugleda Vlade i Dritana Abazovića, a i jučerašnji stav Ranka Krivokapića da je potpisaivanje Temeljnog ugovora dovelo do toga da će Crna Gora biti najgore ocenjena u evropskim procesima, onda smatram da je održavanje sednice Odbora neophodno“, kazao je Knežević.

Sudeći po onom što je, kako kaže, čuo na sednici za Saveta za nacionalnu bezbednost, daleko smo od smirivanja tenzija.

“I da je ova Vlada u ostavci doživela fijasko i da što pre treba tražiti rešenje kako bi se izašlo iz institucionalnog haosa. Ako je tačno pola onog ono što smo čuli, biće mrtvih i u Vladi, jer su obrazloženja i stavovi čelnih ljudi suprotstavljeni do isključivosti i optužbe o tome ko je pripadnik kojeg klana i optužbe ko se bavi švercom cigareta, a ko kokaina, po meni predstavljaju najveću opasnost za državu i mislim da ćemo zaboraviti i na Ruse i na Srbe pri ovom organizovanom institucionalnom švercu “, kazao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a