DONACIJE DONELE MEDALJE: Specijalno državno tužilaštvo CG počelo da ispituje transfere bivšeg ministra odbrane

S. ĐOKIĆ

23. 05. 2022. u 08:38

TREĆEG dana kako je u medijima odjeknula vest da Specijalno državno tužilaštvo ispituje donacije "teške" deset miliona evra, koje je nekadašnji ministar odbrane Predrag Bošković "sipao" sa računa svog resora na račun Ženskog rukometnog kluba Budućnost, stiglo je reagovanje iz pomenutog sportskog kolektiva, u kojem ne spore da je Bošković ulagao u njih, ali tvrde da nije bilo zloupotreba...

ДОНАЦИЈЕ ДОНЕЛЕ МЕДАЉЕ: Специјално државно тужилаштво ЦГ почело да испитује трансфере бившег министра одбране

Foto: Tanjug

- Sa sigurnošću se može reći da je svaki dinar, marka ili evro uložen u naš klub opravdan rezultatima i međunarodnim uspesima. Takođe, naš klub je predstavljao rasadnik talenata ženskog rukometa u Crnoj Gori, što je omogućilo formiranje snažnog nacionalnog tima koji je doneo prvu medalju našoj državi sa Olimpijskih igara u Londonu 2012, i iste godine titulu šampiona Evrope osvojenu u Beogradu. Tome je značajan doprinos dao upravo Predrag Bošković, kao jedan od najvećih sportskih radnika u Crnoj Gori i dugogodišnji potpredsednik Evropske rukometne federacije - navode iz ŽRK Budućnost, podsećajući da su dva puta osvajali Ligu evropskih šampiona i isto toliko EHF kup pobednika kupova, te po jednom IHF Kup pobednika kupova, IHF Kup, 27 nacionalnih kupova, sedam regionalnih rukometnih liga i 33 nacionalna prvenstva.

Uz procenu da Crna Gora ima sjajan sportski potencijal i može biti ponosna na rezultate svih selekcija, posebno na međunarodnoj sceni, te izražavajući zahvalnost Predragu Boškoviću za sve što je učinio, iz ŽRK Budućnost pozivaju sve državne funkcionere da pomažu i podržavaju rad svih sportskih kolektiva.

Podsetimo, Specijalno državno tužilaštvo istražuje da li je, i kako, bez konkursa za raspodelu sredstava iz budžetske rezerve, od 2017. do 2020. ženskom rukometnom i košarkaškom klubu Budućnost iz budžeta Ministarstva odbrane prebačeno više od 10 miliona evra. Navodno, novac je transferisan po zaključku Vlade - u tranšama od 50.000 do 850.000 evra - pa je ŽRK dobio više od pet i po, a košarkaši 4,5 miliona evra.

Na sve to, Bošković kaže da mu je "žao što nije bio u prilici da pomogne još i više".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024