USPOMENA NA RADOVE VODOVODA: Iako su ekipe JKP "Beogradski vodovod i kanalizacija" završile posao, deo podzemnog prolaza još uvek ograđen

T. N.

07. 02. 2023. u 18:25

NA uglu Dečanske i Kosovske ulice već danima stoji zaštitna folija oko ulaza u podzemni prolaz što ukazuje na to da su radovi u toku.

УСПОМЕНА НА РАДОВЕ ВОДОВОДА: Иако су екипе ЈКП Београдски водовод и канализација завршиле посао, део подземног пролаза још увек ограђен

Privatna arhiva

Međutim, kako su za "Novosti" rekli u "Beogradskom vodovodu i kanalizaciji"(BVK), ovi radovi su završeni, pa nije jasno zašto je folija još tu.

- Raskopane površine u Dečanskoj ulici posle saniranih radova velikim delom vraćene su u prvobitno stanje - kažu iz BVK.

Prekoputa ulice, na samom kraju Platoa Milana Mladenovića, pre manje od mesec dana, ekipe "Vodovoda i kanalizacije" sanirale su kvar koji je nastao na jednoj od vodovodnih cevi. Kako su tada "Novosti" pisale, kvar nije nađen na tom delu, pa su se radnici preselili bliže Terazijskom tunelu kako bi u potpunosti sanirali nepravilnosti.

- Zbog velikog broja instalacija, podzemnog prolaza, većeg dela ručnog iskopa i velike dubine cevi radovi su se odužili. Takođe, ugrađen je zatvarač, kako bismo mogli da upravljamo protokom vode, smanjimo broj potrošača koji ostaju bez nje kao i mogućnost boljeg ispitivanja kvara - kažu za "Novosti" u ovom preduzeću.

Prvi kvar prijavljen je krajem prošle godine, a ekipe JKP "Beogradskog vodovoda i kanalizacije" bile su na terenu 25 dana. Voda koja je prijavljena nije se izlivala na ulicu, već je kanalima dolazila u podzemni prolaz.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a