OSTAVKA JEDINO ISPRAVNA: Posle smrti Jovana Kneževića FBG se obratio direktoru Šeste gimnazije

B. B.

27. 01. 2023. u 08:50

UMESTO svetosavske čestitke, Forum beograskih gimnazija (FBG) pozvao je Radisava Milića, direktora Šeste beogradske gimnazije da podnese neopozivu ostavku, smatrajući da bi to u ovom trenutku bio najispravniji potez koji očekuje celokupna prosvetna javnost.

ОСТАВКА ЈЕДИНО ИСПРАВНА: После смрти Јована Кнежевића ФБГ се обратио директору Шесте гимназије

Foto: Zoran Jovanovic

 - Uvaženi direktore, verovatno nikada nećemo saznati da li nas je naš Joca (profesor matematike Jovan Knežević) napustio zbog akumuliranog stresa usled suspenzije pod kojom se našao, da li je iznenadna smrt posledica prevelikog davanja učenicima ili za iznenadnu smrt postoji treći razlog, ali smo duboko sigurni da tokom prethodnih meseci niste imali fer odnos prema kolegi koji je još za života postao legenda Šeste beogradske gimnazije - stoji u saopštenju.

Kako navode u FBG, tome u prilog idu i činjenice da je profesor Knežević suspendovan s posla svega nekoliko meseci pre zasluženog odlaska u penziju, na osnovu dopisa koji je uputio deo roditelja jednog odeljenja, u kojem je iznet čitav niz paušalnih optužbi.

 - Vaši nastupi u medijima i nedvosmisleno stajanje na stranu roditelja, uz tvrdnje da je profesor izgovorio određene reči i samim tim psihički zlostavljao učenike, diskreditovali su vas u pogledu vođenja postupka jer sve tvrdnje koje ste iznosili nisu bile dokazane u prethodnom postupku.

NIJE ZAKAZANO NIJEDNO ROČIŠTE

U POSTUPKU, koji je trebalo da se realizuje u najkraćem roku, duže od mesec dana nije zakazano nijedno ročište, naveli su članovi Foruma beogradskih gimnazija, obraćajući se direktoru Miliću.

- Svesni ste bili da je potrebno saslušati veliki broj svedoka. Na kraju, u trenutku Jocine smrti, nije bilo zakazano ni prvo ročište - naveli su oni.

 Forum dalje navodi da Milić, kao direktor, nije uspeo da razdvoji privatno od profesionalnog.

 - Jer, kako drugačije objasniti činjenicu da direktor škole u kojoj je preminuli proveo 36 godina, škole koja je na sve moguće načine morala da se oduži Joci još za života, ne prisustvuje ni komemoraciji, ni sahrani - stoji u dopisu. - Ovo nas dalje uverava u stavu da niste bili dovoljno iskreni kada ste govorili da ste sve uradili profesionalno, jer ako je sve urađeno profesionalno, šta vas je moglo sprečiti da prisustvom na ovim događajima odate poštu preminulom kolegi. 

BONUS VIDEO:

DA NASTAVIMO NjEGOVIM PUTEM: Akademija u čast Svetog Save održana u Vukovom domu kulture u Loznici

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

SVEČANO: Šapić laureatima uručio Nagradu grada Beograda za 2023. godinu