PROŠLE GODINE U SNEGU, A DANAS BEOGRAD U - CVEĆU: Zbog toplog vremena u glavnom gradu cvetale ljubičice, zumbul, visibabe (FOTO)

Novosti online

23. 01. 2023. u 20:15

ODAVNO je poznato da su klimatske promene uticale da ni zime u našem podneblju nisu kao nekada.

ПРОШЛЕ ГОДИНЕ У СНЕГУ, А ДАНАС БЕОГРАД У - ЦВЕЋУ: Због топлог времена у главном граду цветале љубичице, зумбул, висибабе (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

Sneg bi počeo da pada u novembru, trajao bi do marta, sve bilo bilo belo za novogodišnje i božićne praznike. A onda, kad pomislimo da je kraj zime, vrlo često bi nas "obradovala" i Baba Marta, pa je snega na planinama bilo i u aprilu.

Poslednjih godina nažalost u Beogradu nemamo ni "Z" od zima, sem sporadično po nekoliko dana, kada sneg "iznenadi" komunalne službe, a deca se raduju i bar malo uživaju u sankanju i snežnim radostima.

Tako su na društvenim mrežama osvanule fotografije Beograda pre godinu dana i danas. Januara prošle godine u ovo doba bilo je oko 10 centimetara snega, a danas su, na obodu prestonice, procvetale ljubičice. Autorki fotografija ubrzo su u komentarima stigle slike danas zabeleženih visibaba i napupelog zumbula.

Meteorolozi najavljuju dalji pad temperature, a da li će Beograd zaista da bude beo grad pod snegom - ostaje da se vidi.

BONUS VIDEO - PRESTONICA KULTURE I UMETNOSTI: Beograd čuvar srpskog identiteta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)