UMESTO LETOS, POPRAVKE TEK SADA: Radovi na nekoliko glavnih saobraćajnica u gradu značajno promenili tok saobraćaja i "iznenadili" građane

Š. Marović

05. 10. 2022. u 09:17

UREĐENjE mnogobrojnih prestoničkih ulica, za šta je Grad iz budžeta opredelio oko milijardu dinara, odnosno preko 8 miliona evra, počelo je intenzivnije pre nekoliko dana, a time i velike saobraćajne gužve koje se iz centra šire ka krajnjim terminusima.

УМЕСТО ЛЕТОС, ПОПРАВКЕ ТЕК САДА: Радови на неколико главних саобраћајница у граду значајно променили ток саобраћаја и изненадили грађане

Foto N. Skenderija

Građani negoduju jer se, kako kažu, saobraćajnice uređuju tokom leta. Sa druge strane, poznato je da su radovi neophodni, ali i da će trajati sve do kraja građevinske sezone.

Reporteri "Novosti" juče su putare zatekli u Ugrinovačkoj, Šangajskoj, Milorada Draškovića, Kralja Stefana Tomaša, Krunskoj, Bulevaru Nikole Tesle, Ulici carice Milice. Iako je uređenje neophodno, stvaraju se velike gužve u saobraćaju, pa su građani revoltirani.

Govoreći o radovima u Bulevaru despota Stefana, predsednik Skupštine grada Nikodijević je rekao da je rebalansom budžeta Grada izdvojen dodatni novac za obnovu saobraćajnica.

- Ukupno je za ovu i narednu godinu izdvojeno 4,2 milijarde dinara za asfaltiranje, rekonstrukciju i sanaciju ulica. Trudimo se da se ne radi preko dana kada je najgušća frekvencija saobraćaja. Radovi se izvode u tri smene, a tamo gde ima veliki broj stanovnika trudimo se da treću smenu završimo do 22.00 časa kako građane ne bi uznemiravali tokom noći. Vodimo računa o tome da se radi u periodima kada je manja frekvencija saobraćaja upravo zbog toga da ne bi stvarali dodatne gužve - istakao je predsednik beogradskog parlamenta gostujući na RTS.

Bulevar Nikole Tesle, Foto Z. Jovanović

Putari su angažovani na rehabilitaciji dela Bulevara Nikole Tesle na Novom Beogradu, a do 8. oktobra radi se desna strana ka Zemunu, od ulice Ušće do prvog prilaza Palati "Srbija". Radnici trenutno skidaju stari, dotrajali asfaltni sloj, a takođe se počelo i sa nanosom novog. Angažovano je desetak putara i nekoliko građevinskih mašina, kako bi sve biti završeno u predviđenim rokovima. Posle završetka ovog dela, mašine se sele i u nastavak ulice, sve do Trešnjinog cveta, gde će se raditi od 9. do 13. oktobra.

Radnici u centru grada rekonstruišu Ulicu carice Milice, koja pored Parka vojvode Vuka vodi do Brankove. Kako su nam rekli putari koje smo zatekli na gradilištu, posao bi trebalo da bude završen u narednih nekoliko dana. Iako je ulica zatvorena za saobraćaj, nekoliko vozača juče je uspelo da se provuče i prepreči put do Brankovog mosta.

Građane uprkos većoj gužvi raduje konačan početak radova na uređenju Bulevara despota Stefana, mada komentarišu da je sve ovo trebalo uraditi letos.

Bulevar Despota Stefana, Foto N. Skenderija

Novi izgled će do 20. oktobra dobiti deo od Skadarske do Cetinjske, nakon čega će i ostatak ovog putnog pravca doći na red. Katastrofalno stanje ove ulice zahtevalo je brzu reakciju, pošto je asfalt potpuno ispucao.

U Krunskoj ulici na Vračaru dotrajali asfalt menja se novim, a u smeru ka Kalenić pijaci ulica će biti šira za 40 centimetara. Sve izmene saobraćaja i rada linija GSP mogu se pronaći na sajtu Sekretarijata za javni prevoz.

Carice Milice, Foto Z. Jovanović

POTREBNO VELIKO STRPLjENjE

NOVOBEOGRAĐANE uskoro očekuje i rekonstrukcija još jedne bitne saobraćajnice, odnosno Bulevara Zorana Đinđića. Vozači će morati da imaju stprljenja i u centru grada, jer će do kraja građevinske sezone i Nemanjina doći na red. Građevinske mašine zaposeće i Ulicu Žorža Klemensoa, Vase Pelagića, Andre Nikolića, Pasterovu, kao i veliki broj prigradskih saobraćajnica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)