OPŠTINA VRAČAR: Kompletan novinski članak zasniva se na lažima Andreja Marinkovića

Novosti online

23. 05. 2022. u 16:40

POVODOM “ispovesti“ Andreja Marinkovića, člana SNS-a, o mahinacijama u Opštini Vračar uoči nedavno održanih izbora, date novinama „Nova“, objavljene 23.05.2022. godine opština Vračar izdala je saopštenje koje prenosimo u celosti.

ОПШТИНА ВРАЧАР: Комплетан новински чланак заснива се на лажима Андреја Маринковића

podaci Zgrada beogradske opštine Vračar, Foto N. Fifić

Kompletan novinski članak zasniva se na lažima Andreja Marinkovića. U delu „ispovesti“ koja se odnosi  na njegovu konstataciju da je jedan od oko 3000 građana koji su  uoči izbora prijavljeni na lažne adrese na teritoriji  Opštine Vračar nalazimo notornu neistinu, jer bi to praktično značilo  da je u delu Jedinstvenog biračkog spiska, za teritoriju Gradske opštine Vračar, porastao broj birača za oko 3000, u odnosu na prethodne izbore.

Primera radi na predsedničkim izborima, održanim 2017. godine u deo Jedinstvenog biračkog spiska za teritoriju ove opštine bilo je upisano 63.976 birača, a na izborima održanim u aprilu ove godine 62.612 odnosno 1.364 birača manje. Takođe, na lokalnim izborima za odbornike skupštine Grada Beograda održanim 2018. godine bilo upisano 63.716 birača, a za izbore održane 03. aprila ove godine 63.272 birača, što praktično znači da je u birački spisak bilo upisano 444 birača manje.

Navedeni podaci o broju upisanih birača, na ova dva nivoa izbora, slikovito govore da li je bilo, bilo kakvih zloupotreba u upisivanju birača u birački spisak. Takođe napominjemo da se promene prebivališta vrše u odgovarajućoj organizacionoj jedinici  MUP-a.

Izjava Marinkovića da su ga „naprednjaci prijavili na lažnu adresu zbog izbora“ je netačna, jer je Marinković na Vračaru prijavljen od 2020. godine.

Što se tiče izjave Marinkovića u delu teksta koji se odnosi na njegovo radno angažovanje u Upravi GO Vračar, napominjemo da je Andreja Marinković bio zaposlen od 18. marta 2019. godine do 07. maja 2022. godine, po osnovu ugovora o privremenim i povremenim poslovima. Moramo da napomenemo da je pred  istek  svakog od ugovora, a u navedenom periodu bilo ih je više, upućivao pretnje da će se zapaliti i baciti sa sprata, ako mu se ne produži ugovor, kao i da će se obratiti opozicionim medijima.

Marinkovićevo radno angažovanje bilo je motivisano činjenicom da je ovaj, nekada istaknuti sportista,  bio doveden u nezavidnu materijalnu situaciju, imajući u vidu da je ostao bez posla.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)