Srpski fudbaler Dušan Basta odlično je započeo novu sezonu u dresu Lacija. Rimski klub je u novu kampanju ušao trijumfom u Super kupu protiv šampiona Juventusa, dok u Seriji A imaju dve pobede i remi.

-Sezona nije mogla bolje da počne, osvojili smo Super kup. U prvenstvu smo posle remija u prvom kolu upisali dve pobede. Za sada ide sve kako treba, ali nas očekuje teška sezona. Imamo ciklus od sedam utakmica u 20 dana. Biće naporno, ali spremni smo da odgovorimo izazovu – smatra Basta.

Lacio je u trećem kolu Serije A savladao Milan sa 4-1, što je bila potvrda izvanredne forme.

-Stvarno smo odigrali fantastičnu utakmicu protiv Milana. Oni su se dosta pojačali ove sezone, imaju odličnu ekipu, ali i mi smo pokazali da smo pravi tim. Na kraju smo ubedljivo slavili i to zasluženo – kaže Basta.

Lacio se ove sezone takmiči u Ligi Evrope i u prvom kolu grupe K, čeka ih gostovanje holandskom Viteseu.

-U četvrtak nas očekuje evropska utakmica u Holandiji. Verovatno će biti promena u ekipi, nije lako igrati svaka tri dana. Ligu Evrope moramo da započnemo dobrim rezultatom, prva utakmica je najvažnija – rekao je Basta.

Basta je bio jedan od najboljih pojedinaca u trijumfu nad Milanom i srpski fudbaler je objasnio odakle dolaze te njegove sjajne igre.

-Ne postoji nikakva tajna, lepo mi je u ovom klubu, lepo se osećam u ovom gradu. Ekipa je sastavljena od dobrih igrača koji su ujedno i dobri momci. Ja se trudim da svakim danom budem sve bolji, da napredujem. Ovo je samo početak, očekuje nas naporna i duga sezona. Treba održati formu cele godine jer nas očekuje još mnogo izazova – zaključio je Basta.

Meč Vitese – Lacio igra se u četvrtak od 21:05.

Novosti.rs