Ambasador NR Kine Li Mančang posetio je u ponedeljak fudbalski klub Crvena zvezda. Predsednik kluba Svetozar Mijailović i generalni direktor Zvezdan Terzić ugostili su ambasadora Mančanga i proveli prijatno vreme u razgovoru.

Takođe, kineski ambasador imao je priliku da obiđe muzej na najvećem srpskom stadionu, da se bliže upozna sa bogatom Zvezdinom istorijom i da vidi najvrednije trofeje koje je klub iz Ljutice Bogdana osvojio.

Gospodin Mančang, koji ne krije da je veliki navijač Zvezde, dobio je crveno-beli dres sa svojim prezimenom i monografiju o velikom Zvezdinom uspehu u Bariju 1991. godine, kao lepu uspomenu na druženje.

– Navijač sam Crvene zvezde gotovo pune četiri decenije, od kada sam kao student došao u Beograd. Zavoleo sam ovaj klub još davne 1978. godine. Do danas, kad god sam u prilici, gledam svaku Zvezdinu utakmicu – rekao je kineski ambasador u Srbiji i dodao:

– Moram da istaknem da mnogo Kineza zna za Crvenu zvezdu. Moj sin je navijač, mnogo voli klub, kao i ja. Zato se posebno radujem što sam imao prilike da razgovaram sa predsednikom i generalnim direktorom kluba o načinima za buduću saradnju. Scakako da u oblasti fudbala Kina može mnogo da nauči od Srbije – poručio je Mančang.

Novosti.rs