Dajte joj izazov, veliku scenu, FED kup groznicu, jakog protivnika i – pokazaće koliko može. U kvalifikacijama manjih izgubiće od anonimusa… Ali, kad se ne svađa sa „podstanirima u glavi“, Aleksandra Krunić može mnogo. Pogotovo u Njujorku.

Pobedom nad sedmim favoritom turnira Džoanom Kontom, srpska teniserka napravila je još jedan dobar rezultat na Ju-Es openu (2014. igrala u osmini finala). Uoči okršaja sa Ajlom Tomljanović u drugom kolu, za VTA sajt je podelila lude misli koje joj se motaju po glavi dok igra.

– Pokušavam da gledam samo svaki naredni poen. Ali, kada se iznerviram, desetak sekundi imam onaj „bla-bla“ momenat bez koga ne mogu da funkcionišem. Vičem na sebe ili kažem nekome i tima: Imaš groznu frizuru. I onda se okrenem sledećem udarcu. Malo je to šizofrenično.

U prvom trijumfu nad jednom top-ten igračicom u 2017. uspela je pronađe zajednički jezik sama sa sobom.

– Čim počnem previše da razmišljam, u glavi mi je haos. Sve se svodi na to da sebi kažem: Aleks, ućuti i igraj. To mi i trener govori. Pratim svoj instinkt svugde osim na teniskom terenu, a u 24. godini sam shvatila da to nema nikakve logike. Moram da ostavim po strani taj haos u glavi i da dopustim telu da odradi posao. Ako napravim jednu grešku u pet udaraca, posvećujem previše pažnje tome. Očigledno je da sam perfekcionista, ali teško je dosegnuti savršenstvo kad je to nepostojeća stvar.

Trenutno 78. teniserka sveta ove sezone je pobedila šampionku Rolan Garosa Elenu Ostapenko, osvojila VTA turnir na Bolu…

– Nisam bila baš konstantna. Problem je i sa radnom etikom. Nikada nisam volela da mi svaki dan bude ukalupljen. Bilo je trenutaka kada sam se budila i osećala kao olupina. Onda mi se nije treniralo i ne bih izašla na teren. Ali, sada kažem sebi: Ok, osećaš se loše, ali još možeš da promeniš dan nabolje. Izađi na teren i udaraj lopticu 30 minuta. I daj sve što imaš tamo. Sada mogu da se suočim sa tim da nisam savršena.

Novosti.rs