Želeo je selektor Aleksandar Đorđević teže takmičarske utakmice kao pripremu za Evrobasket i to je i dobio u prvom meču na “Akropolis kupu”.

Na turniru u Atini je Srbija posle velike borbe savladala Italiju sa 73:65 i tako zabeležila šesti trijumf u pripremnom periodu.

Podršku saigračima je sa klupe pružao Nemanja Nedović koji se još uvek oporavlja od povrede.

U prvom poluvremenu su Belineli i Marjanović bili glavne uzdanice svojih selekcija. Na pauzi su “Orlovi” imali dva poena prednosti (40:38).

Bitka se nastavila i u drugom delu, “Azuri” su trojkama preko Heketa i Datomea stekli sedam poena prednosti (42:49), ali su Mačvan, Milosavljević i Marjanović nadoknadili pomenuti zaostatak i u poslednju četvrtinu ušli sa tri poena prednosti (59:56).

Četvrtu deonicu je Bogdanović započeo sa pet poena u nizu, Lučić je pogodio uz nesportsku ličnu, realizovao dodatno bacanje i doneo Srbiji devet poena prednosti (69:60). Pokušavali su Italijani, uglavnom trojkama, da se vrate, nisu ih pogađali, tako da je naša reprezentacija bez problema sačuvala stečeno vođstvo do kraja.

Najefikasniji u srpskom timu bio je Marjanović (21, 8sk), dok je Bogdanović dodao 10 poena. U poraženom timu se istakao Belineli sa 20 poena.

Naredni rival Srbije biće Gruzija. Meč je na programu sutra od 17.45.

V.N.