VUČIĆ SE SASTAO SA MAZRUIJEM: Srbija pridaje poseban značaj partnerstvu i prijateljskim vezama sa UAE

Novosti online

10. 05. 2024. u 11:59

PREDSEDNIK Aleksandar Vučić sastao se sa državnim ministrom za odbranu Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhamedom bin Mubarakom bin Fadelom el Mazruijem.

ВУЧИЋ СЕ САСТАО СА МАЗРУИЈЕМ: Србија придаје посебан значај партнерству и пријатељским везама са УАЕ

Foto: Instagram/buducnostsrbijeav

- Sa uvaženim ministrom Al Mazruijem o složenim aspektima aktuelnih geopolitičkih prilika, globalnim bezbednosnim pitanjima, kao i o jačanju vojnotehničke saradnje između Srbije i UAE. Detaljno sam upoznao ministra sa situacijom na Kosovu i Metohiji, kao i sa kretanjima u regionu Zapadnog Balkana i istakao posvećenost Srbije da sa prijateljima i partnerima nastavi da radi na rešavanju zajedničkih izazova i pretnji regionalnom i međunarodnom miru i bezbednosti - objavio je Vučić na svom Instagram nalogu.

- Naglasio smo potrebu za kontinuiranom saradnjom i koordinacijom i u oblastima kao što su borba protiv terorizma, sajber bezbednost i regionalna stabilnost, pogotovo imajući u vidu opšte usložnjavanje situacije u svetu. Jedna od tema razgovora bila je i konkretizacija planova o kojima je bilo reči prošle godine tokom međunarodnog sajma IDEX 2023, kao i brojni tipovi naoružanja koje proizvodi srpska vojna industrija, a za koju su Emirati iskazali interes - istakao je predsednik.

- Takođe, iskoristio sam priliku da ponovo ukažem na poseban značaj koji Srbija pridaje partnerstvu i prijateljskim vezama sa UAE, uz posebnu zahvalnost šeiku Mohamedu bin Zajedu koji je i lično doprineo našim neraskidivim bilateralnim i ekonomskim odnosima. Zamolio sam ministra Al Mazruija da šeiku prenese moje srdačne pozdrave uz uvek otvoren poziv da ponovo poseti Srbiju.

BONUS VIDEO: Vučić i Si Đinping potpisali Zajedničku izjavu o podizanju partnerstva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (20)

RUSIJA U ČUDU: Tenisera koji zna i kako se Đoković pobeđuje u finalu - ne puštaju na Olimpijske igre Pariz 2024?