NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

SRBIJA se protivi svim oblicima nezavisnosti Tajvana i mešanju u unutrašnje poslove Kine, ponovo ističući da neće stupati u zvanične kontakte sa vlastima Tajvana na bilo kakav način. Dve države se suprotstavljaju nametanju bilo kakvog rešenja konačnog statusa "Kosova". Sve zainteresovane strane treba da u okviru rezolucije SB UN 1244, putem dijaloga i konsultacija postignu uzajamno prihvatljivo rešenje. U tom procesu, suverenitet, nezavisnost i teritorijalni integritet Srbije moraju biti poštovani u potpunosti. Kineska strana podržava napore za nalaženje kompromisnih rešenja na miroljubiv način koje Srbija preduzima u pregovorima sa predstavnicima Privremenih institucija u Prištini, poziva na primenu svih sporazuma postignutih tokom dijaloga, kao i efektivno obezbeđivanje verske i kulturne baštine na tom području. Formiranje Zajednice srpskih opština je važan deo Briselskog sporazuma iz 2013. godine i mora biti realizovan.

Kosta

10.05.2024. 08:17

Човек нам је дао огроман ветар у леђа, мислим да нисмо свесни у овом тренутку колико је то.

daca

10.05.2024. 08:22

Ovi dokumenti jasno naglašavaju važnost bilateralne suradnje između Kine i Srbije, postavljajući temelje za dublje političko, ekonomsko i kulturno partnerstvo

Bane

10.05.2024. 08:25

Na mene je utisak ostavila Sieva teza da se ide u razvlašćivanje jednog moćnog centra i da se dozvoli svim zemljama da vode sopstvenu pozitivnu politiku.