MAJA GOJKOVIĆ ZA PREDSEDNICU : Poslanici Skupštine Vojvodine biraju pokrajinsku vladu u sredu, 8. maja

J. S.

07. 05. 2024. u 17:06

DVE nedelje pošto su na prvoj sednici novog saziva Skupštine Vojvodine izabrali Balinta Juhasa (SVM) za predsednika parlamenta, poslanici će izabrati i novu Pokrajinsku vladu .

МАЈА ГОЈКОВИЋ ЗА ПРЕДСЕДНИЦУ : Посланици Скупштине Војводине  бирају покрајинску владу у среду, 8. маја

Foto:Z.Jovanović

Za mandatarku ,kako je pre nekoliko dana posle sednice Predsedništva stranke, saopštio predsednik SNS Miloš Vučević, biće predložena Maja Gojković ,donedavna potpredsednica republičke Vlade i ministarka za kulturu i informisanje,te bivša predsednica Narodne skupštine Republike Srbije.

Gojkovićeva je na izborima za parlament Novog Sada 2004.godine, na kojima je prvi put direktno biran gradonačelnik, u drugom krugu pobedila dotadašnjeg predsednika novosadske Skupštine Borislava Novakovića i tako postala prva žena gradonačelnik u istoriji ovog grada.

Izborom za predsednika Pokrajinske vlade, Maja Gojković postaće i prva žena na čelu izvršne vlasti u istoriji AP Vojvodine.

U ovom skupštinskom sazivu, od ukupno 120 mesta, najviše mandata ima lista "Aleksandar Vučić - Vojvodina ne sme da stane" (66), "Srbija protiv nasilja" (30), SVM (9), SPS i Koalicija „Nada“ po sedam i Ruska stranka (1).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SNIMAK SUKOBA! Tuča u Areni - Naneli i Lazarević u klinču, evo kako se sve desilo (VIDEO)