OVO SU IZBORI U KOJIMA ONI SVE ŠTO SE DEŠAVA SRBIJI VIDE KAO SVOJU PRILIKU Brnabić: Opozicija radi suprotno nacionalnim interesima

Novosti online

27. 04. 2024. u 11:20

PREDSEDNICA Narodne skupštine Ana Brnabić komentarisala je napore Srbije i predsednika Aleksandra Vučića, ali i opoziciju koja svojim stavovima radi suprotno nacionalnom interesu.

ОВО СУ ИЗБОРИ У КОЈИМА ОНИ СВЕ ШТО СЕ ДЕШАВА СРБИЈИ ВИДЕ КАО СВОЈУ ПРИЛИКУ Брнабић: Опозиција ради супротно националним интересима

Foto: Printskrin/Prva

- Imali ste dobar članak, zapanjujući, u "Vašington postu", o tome da se ovo gura na silu i da se zloupotrebljava termin genocid. I ako to pišu oni, a imate u Srbiji opoziciju koja priča "da jeste genocid", to vam pokazuje u stvari koliko su stvari nenormalne i koliko je to što radi naša opozicija zaista suprotno zdravom razumu, da ne pričam o nacionalnim interesima, ali zaista zdravom razumu - rekla je Brnabićeva. 

Dodaje da opozicija ima sve vreme ovoga sveta da se bavi kampanjom, dok se predsednik bavi Srbijom. 

- Kada neko kaže, godinu dana nakon majskih tragedija, monstruoznih zločina, najžalosnijeg dana u mirnodopskim uslovima u istoriji Srbije, tih dva dana, da vam je to politička prilika, onda vi vidite u stvari zašto i ti izbori u decembru 2023. godine. Zato što su oni i odmah nakon tih tragedija, tih montruoznih zločina, to videli kao svoju političku priliku. Zato ih ja još jednom molim se oni ograde od reči Vladete Jankovića. Kao i karikaturiste Dušana Petričića, karikaturiste, koji je ponovo pozvao na brutalno nasilje. On u ime te opozicije širi i narativ i atmosferu i politiku nasilja kada kaže "ovde jedino možete da idete da razbijete Predsedništvo, pa i po cenu ljudskih žrtava da bi se u ovoj zemlji nešto promenilo. To je narativ sa kojim oni idu u izborunu kampanju. I to je strašno i skandalozno. Na kraju krajeva, ovo su najozbiljniji izbori do sada, i niko nemoj da misli drugačije. Ovo su izbori u kojima oni sve što se dešava Srbiji vide kao svoju priliku. U kojima oni imaju vremena za kampanju. Aleksandar Vučić, kao neko kome ljudi najviše veruju, nema vremena za kampanju. Dok se on bavi pitanjima od nacionalnog interesa, oni pod plaštom bojkota i razjedinjenosti, u stvari guraju jednu ozbiljnu kampanju u kojoj je ideja da se kruni vlast u Srbiji, personifikovana u Aleksandru Vučiću - navodi Brnabićeva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SI APLAUDIRAO VUČIĆU: Ove moćne reči predsednika Srbije oduševile najmoćnijeg čoveka sveta (VIDEO)