RUSIJA ZAPRETILA ZAPADU DA ĆE JEDNOG DANA ODGOVARATI: Ponovo nedovoljno glasova za sednicu Saveta bezbednosti UN o NATO agresiji na SRJ

Novosti online

28. 03. 2024. u 20:01 >> 20:27

Na ponovljen zahtev Rusije za danas se raspravljalo o zakazivanju sednice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o NATO agresiji na SRJ, ali njeno zvanično održavanje blokiraju zapadne sile - Francuska, UK i SAD.

РУСИЈА ЗАПРЕТИЛА ЗАПАДУ ДА ЋЕ ЈЕДНОГ ДАНА ОДГОВАРАТИ: Поново недовољно гласова за седницу Савета безбедности УН о НАТО агресији на СРЈ

Foto: Printskrin

Francuz ponovo protiv

Francuski predstavnik opet se protivi zahtevu da se govori o NATO agresiji na SRJ, navodeći da se ne radi o "aktuelnoj krizi".

Poljanski odgovorio Francuzu

Poljanski je rekao da je Francuska pokušava sve da dovede u zabludu pred kamerama, poput laži na prošlom zasedanju kad je francuski predstavnik lažno tvrdio da se Rusi nisu konsultovali sa predstavnicima srpske strane o održavanju sednice. 

- Svedočimo ponovo da Francuska, UK i SAD ne žele da SB diskutuje o veoma neprijatnom pitanju za njih, tj. NATO agresiji protiv suverene države Jugoslavije - rekao je Poljanski.

On je objasnio da bi bilo veoma interesantno za sve da znaju u kom momentu, po subjektivnoj oceni francuskog predstavnika, pitanje SB UN postaje "pitanje prošlosti" ili se očekuje da se automatski kaže da je nešto ""pitanje prošlosti" kad je nezgodno za Francusku i njene savezike. Podseća da niko u NATO-u nije odgovorao za zločin agresije i ističe da se sada plaše da će to pitanje ponovo ne postane aktuelno.

Poljanski je istakao da su "zapadne kolege" spremne da idu u istoriju koliko žele, a kada nemaju potrebu za tim, onda nisu spremni da to urade.

Zapad krije istinu o NATO agresiji

Za održavanje sednice glasalo je šest država, devet su bile uzdržane, pa sednica neće biti održana.

Poljanski je citirao Bajdenove reči da se zalaže za bombardovanje Beograda.

- Predlagao sam da bombardujemo Beograd! Predlagao sam da pošaljemo američke pilote i srušimo sve mostove na Drini! Predlagao sam vrlo specifične vojne akcije! - vikao je svojevremeno Bajden.

Što više pokušavate da sakrijete neprijatnu istinu njeno seme će dalje biti sejano, dodao je Poljanski.

Podsetio je da su posle Jugoslavije napadnuti Irak, Libija, Avganistan...

- Ako ste zasad uspeli da izbegnete diskusiju o ovome nemojte se nadati da će vam biti lako da izbegnete odgovornost za svoje akcije - rekao je Poljanski.


Zapadne zemlje dale su vlastima tzv. Kosova kart blanš za nasilje nad srpskim stanovništvom u pokrajini, izjavio je zamenik stalnog predstavnika Rusije u UN.

- Situacija na KiM i način na koji se sprovodi, tačnije ne sprovodi rezolucija Saveta bezbednosti UN 1244 je pod aktivnim razmatranjem Saveta bezbednosti. Za to postoji objektivan razlog. Situacija u pokrajini ubrzano se pogoršava zbog toga što su zapadne kolege faktički dale takozvanim kosovskim vlastima kart blanš za nasilje nad srpskim stanovništvom - rekao je Poljanski.

Kina za održavanje sednice

Predstavnik Kine je izjavio da se zalaže za održavanje sednice. Objasnio je da je potrebna fleksibilnost i saglasnost bar oko proceduralnih pitanja.

BONUS VIDEO:

GDE JE MALA DANKA? Prošlo je 30 sati, evo šta sve znamo o nestanku dvogodišnje devojčice kod Bora

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024