"PLAVE PRUGE" SU U VELIKOJ FORMI: Malme je dobio opasnog konkurenta u borbi za titulu

O. M.

20. 05. 2024. u 11:17

U 10. kolu švedske Alsvenskan lige, drugoplasirani Jurgorden dočekuje na svom terenu ekipu Halmštada. Ovaj meč je na programu u ponedeljak od 19 časova u Stokholmu.

ПЛАВЕ ПРУГЕ СУ У ВЕЛИКОЈ ФОРМИ: Малме је добио опасног конкурента у борби за титулу

Foto: Profimedia

Jurgorden je serijom od četiri pobede izbio na drugo mesto iza Malmea koji je posle devet kola prvi sa pet bodova više.

Ovim tempom, pošto smo blizu trećine šampionata, Jurgorden bi sezonu mogao da završi slično prošloj, kada je na kraju imao 14 bodova manje od Malmea, ali ako bi se gledala forma u poslednjih pet kola, onda će "plave pruge" biti glavni konkurent šampionu u trci za novom titulom jer su skupili po 12 bodova od mogućih 15.

U prošlom kolu Jurgorden je sa ubedljivih 5:0 savladao Bromapojkarnu, a het-trik, prvi u karijeri, postigao je Turčin Denis Humet.

Halmštad više od dvadeset godina nije imao značajnije rezultate, a čak je proveo nekoliko sezona u drugoj ligi. Prošlu takmičarsku godinu završili su u donjem delu tabele, ali ove sezone pokazuju impresivnu formu i kvalitet igre.

Trenutno, sa 15 osvojenih bodova iz devet odigranih mečeva, izjednačeni su sa GAIS-om na petom mestu. Posle poraza od Kalmara (5:2) i Mjalbija (3:1), u prošlom kolu su iznenađujuće pobedili favorizovani Haken sa 3:0 na svom terenu.

Prošle godine Jurgorden je ovde pobedio sa 1:0, dok je Halmštad na svom terenu slavio sa 2:0. Na pet od poslednjih šest međusobnih susreta ovih ekipa palo je manje od tri gola, ali ove sezone obe ekipe igraju znatno ofanzivnije.

NAŠ TIP: 0-3 (kvota 1,49)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
NEVIĐENA BRUKA: UEFA vratila Rusiju u takmičenja, ali...

NEVIĐENA BRUKA: UEFA vratila Rusiju u takmičenja, ali...

RUSIJA i Ukrajina su i danas izvori najvažnijih vesti na svetu. Sve vezano za njih se prati iz minuta u minut, uživo, i to ne samo rat u Ukrajini, već i svi prateći događaji. Sport svakako spada u one sfere života koje "pogađa" ovaj sukob i najnovija dešavanja u njemu izazivaju veliku pažnju javnosti. A za sve je "kriva" poslednja informacija iz vrha UEFA.

10. 06. 2024. u 20:01

Komentari (0)

JOŠ NISTE ODLUČILI GDE ĆETE NA LETOVANJE? Kontiki vas vodi u Tunis po neverovatno niskim cenama