"IKS" KO KUĆA! Ove dve ekipe uglavnom igraju nerešeno kad se sastanu za bodove

O. M.

18. 05. 2024. u 09:43

HETAFE gostuje Alavesu na stadionu "Mendizoroca", ove subote od 21 čas, u okviru 37. kola španske La lige.

ИКС КО КУЋА! Ове две екипе углавном играју нерешено кад се састану за бодове

FOTO: AP

Ova utakmica nema takmičarski značaj jer će obe ekipe završiti u sredini tabele. Trenutno je Hetafe deseti sa 43 boda, jednu poziciju i jedan bod iznad Alavesa. U prošlom kolu ekipa iz predgrađa Madrida izgubila je prilično ubedljivo sa 3:0 od gradskog rivala Atletika, a to im je bio treći uzastopni poraz.

Sva tri rivala imala su motiv, Atletiko je tim trijumfom obezbedio mesto u Ligi šampiona, Kadiz je u grčevitoj borbi za opstanak, a Bilbao je u vreme odigravanja njihovog meča još uvek imao šanse da se nađe u Ligi šampiona.

S druge strane, Alaves je u prethodnoj rundi doživeo debakl od Real Madrida, bilo je 5:0 za nove šampione Španije. Prethodno je klub iz Bitorije izborio 2:2 protiv Đirone, iako su dva puta gubili od gostiju iz španske pokrajine Katalonije. 

Poraz od "kraljevića" bio je nateži Alavesov ove sezone i prvi posle serije od četiri utakce bez izgubljene. Tako dobar prvenstveni niz Alaves je imao samo još u januaru, mada je on bio tada prekinut porazom u Kupu Kralja od Atletik Bilbaa.

Uprkos pet primljenih golova protiv Reala, struku Alavesa više brine činjenica da ekipa nije uspela da postigne gol, pošto je to bila čak 15. utakmica ove sezone u kojoj  se "plavo-beli" nisu upisali na semafor.

Nešto bolja situacija je u Vitoriji gde su postizali gol na osam od poslednjih devet ligaškim utakmica, a na tih devet utakmica pokupili su više od trećine bodova koje imaju na saldu ove sezone. To je jasan pokazatelj da je napad lošiji deo tima jer kad on proradi stižu i rezultati.

Hetafe je pobedio u prvom međusobnom susretu sezone, zahvaljujući golu Borhe MAjorala sa bele tačke u 84. minutu, što im sada daje šansu da po prvi put u istoriji ostvare duplu prvenstvenu pobedu nad Alavesom. Ali skorašnja forma nije na njihovoj strani jer su gosti izgubili svoje poslednje tri prvenstvene utakmice bez postignutog gola.

Hetafe nije uspeo da pronađe mrežu u četiri od poslednjih pet gostovanja, a jedini put kada je to uspeo osvojio je tri boda. Ali, ne treba praviti euforiju od toga, jer je ta pobeda ostvarena protiv ubedljivo najgore ekipe u Ligi, Almerije.

Ono što je bitno za kladioce je da se Hetafe u gostima uglavnom brani pa iako uglavnom ne osvaja bodove, uspeva da domaće napadače ograniči na najviše jedan gol, što u poslednjih šest prvenstvenih gotovanja nije uspeo samo protiv Barselone od koje je izgubio sa 4:0.

Imajući u vidu u stavku, kao i činjenicu da u duelima ove dve ekipe gosti nisu pobedili od septembra 2005. godine, 1X&0-2 se čini kao najprivlačnija igra za ovaj duel. Za hrabrije predlog bi bio da igraju na nerešeno, jer je to konačan ishod oko 90 odsto poslednjih susreta ove dve ekipe.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1X&0-2( kvota 1,93)

PREDLOG ZA HRABRIJE: X  (kvota 3,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića