TEŠKA VREMENA ZA DUŠANA TADIĆA: Nikako se ovome nije nadao

V.M.

19. 05. 2024. u 08:00

FUDBALERI Galatasaraja imaju priliku da na ''Rams parku'' protiv najvećeg rivala Fenerbahčea i matematički osiguraju titulu u utakmici 37. kola turske Superlige (18:00).

ТЕШКА ВРЕМЕНА ЗА ДУШАНА ТАДИЋА: Никако се овоме није надао

Foto: Profimedia

Supertim Galatasaraja je pokazao klasu u turskom prvenstvu ove sezone, igrao je odlično od samog starta, ni u jednom trenutku nije posustao i sada ima priliku da ispiše istoriju i postane prvi tim koji je sakupio 100+ bodova u jednoj kampanji.

Trenutno na svom saldu Galata ima 99 poena što je već rekord turksog prvenstva, ali sigurno je da će se u završnici potruditi da što više ''podebljaju'' taj rekord.

Sa druge strane, Fenerbahče je preko leta takođe okupio drim-tim, doveo je velika fudbalska imena, a listu su predvodili Dušan Tadić, Edin Džeko, Bonući, Fred...

Pomenuti igrači su dovedeni da se napadnu svi mogući trofeji, a do toga ne da nije došlo već će gotovo sigurno ostati bez i jedne titule ove sezone.

Sigurno je da se tome Dušan Tadić nije nadao kada je dolazio u redove istanbulskog velikana, ali imaće priliku da ''poravna račune'' iduće sezone jer je letos potpisao dvogodišnji ugovor kada je dolazio iz Ajaksa.

Što se tiče forme uoči ovog meča, za Galatasaraj je dovoljno reći da se nalazi u više nego impresivnoj seriji od 17 vezanih pobeda, a poslednja žrtva bio mu je Karagumruk kojeg je savladao uz dosta muka sa 3:2 pogotkom Kutlua u 90. minutu.

Nešto je ''slabiji'' Fener koji je na poslednjih pet ligaških utakmica sakupio deset bodova, ali generalno gledano ne može se mnogo toga zameriti ''kanarincima'' koji su osvojili 93 boda u dosadašnjem toku sezone što bi bilo koje druge godine bilo više nego dovoljno za osvajanje titule.

Večerašnji ''interkontinentalni derbi'' će biti treći ovosezonski, na prvom je viđen remi bez golova, dok su na drugom igrači Fenerbahčea famozno napustili teren u finalu Superkupa zbog koškanja sa savezom.

Domaćini nemaju problema za isostancima, dok će kod gostiju meč propustiti Rodrigo Bekao, Rajan Kent, Ismail Juksek i Irfan Kaveči.

Galati je večeras dovoljan bod da matematički obezbedi titulu i tako probije granicu od 100 poena, a mi verujemo da će to uspeti da učini na svom terenu pred punim tribinama ''Rams parka'' u Istanbulu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1X (kvota 1,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA IZNENAĐENA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što su tada uradili pojedini zaposleni u klubu - sve je zapanjilo