KO ĆE U PREMIJER LIGU? Ime finaliste plej-ofa biće poznato nakon večerašnjeg meča na ''Eland roudu''

O. M.

16. 05. 2024. u 08:20

FUDBALERI Lidsa će u revanš utakmici polufinala plej-ofa Čempionšipa dočekati Norič. Na prvom susretu nije bilo golova, tako da će pobednik večerašnjeg susreta na ''Eland roudu'' (21.00) biti prvi finalista i susrešće se sa boljim iz drugog polufinala u kojem igraju VBA i Sautempton.

КО ЋЕ У ПРЕМИЈЕР ЛИГУ? Име финалисте плеј-офа биће познато након вечерашњег меча на Еланд роуду

Foto: Profimedia

Iako su ovi timovi često umeli da igraju goleade, to nije bio slučaj pre par dana na ''Kerou roudu''. Viđen je veoma tvrd meč, a najbolje o tome svedoči statistika očekivanih golova (XG) koja je kombinovano za oba tima iznosila mizernih 0,73.

Jasno je da je pritisak veliki na oba tima, što je uticalo na to da gledamo takvu utakmicu, ali verujemo da će danas biti dosta uzbudljivije na ''Eland roudu''.

Što se tiče samih ekipa, zanimljiva sezona za "kanarince'' bliži se kraju. Završili su regularni deo na šestom mestu iako su posle 15. kola bili 17. sa osam poraza. U narednoj 31 prvenstvenoj utakmici zabeležili su samo sedam poraza, pa su na kraju zauzeli šestu poziciju, zadnje koje vodi u doigravanje. U poslednja tri kola nisu imali pobedu, što nisu uspeli da iskoriste najbliži pratioci poput Hala i Midlsbroa, iako su ovi potonji imali sjajan finiš sezone u kojem su doživeli samo jedan poraz, i to upravo od Lidsa.

Ovo će biti treći nastup Noriča u plej-ofu drugog razreda. Izgubili su svoj prvi pokušaj 2002. godine, kada ih je u finalu na penale pobedio Birmingem siti. Tada su kao šestoplasirani u polufinalu plej-ofa eliminisali Vulverhempton. U svom drugom pokušaju, 2015. godine, kao trećeplasirani su izborili promociju, eliminišući usput Ipsvič i Midlsbro.

Međutim, više od te klupske statistike, značiće im iskustvo menadžera Vagnera u ovakvim situacijama jer je on kao prvi čovek struke u Hadersfildu izborio Premijer ligu kroz plej-of sa Hadersfildom u sezoni 2016/17.

Takođe, forma protivničke ekipe daje im za pravo da se nadaju. Lids je do pre mesec i po bio lider Čempionšipa, ali je od početka aprila u krizi rezultata.

Jorkširci su u prvih 40 kola upisali šest poraza, a u poslednjih šest rundi čak četiri, zbog čega povratak u Premijer ligu moraju da ostvare preko plej-ofa.

S druge strane, navijači Lidsa nemaju nimalo lepa sećanja na plej-of, jer su padali na ispitu u svih prethodnih pet pokušaja da preko njega dođu do promocije.

Ekipa Danijela Farkea nema nikoga da krivi osim sebe što se našla u doigravanju, nakon što su serijom loših rezultata u završnici prokockali već viđenu direktnu promociju.

Ostaje da se vidi kakvu će ulogu u ovom dvomeču imati Farkeovo poznavanje stvari u Noriču, gde je radio od 2017. do 2021. godine. On tvrdi da je Lids junajted ekipa puna potencijala i da je bolja od Noriča. Potvrda ovog prvog su rezultati tima u prvih 40 kola Čempionšipa, a ovog drugog u poslednja četiri međusobna susreta, pre plej-ofa, koji su svi pripali Lidsu. 

Lids je u prethodna četiri susreta sa Noričem primio isto toliko golova, dakle jedan po utakmici, što je gotovo tri puta manje od proseka na poslednja četiri gostovanja ove sezone.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)