SLAVLJE U MADRIDU: Real je više nego zasluženo po 36. put prvak Španije

V.M.

14. 05. 2024. u 08:00

FUDBALERI Reala će večeras na ''Santijago Bernabeuu'' proslaviti titulu pred svojim navijačima protiv Alavesa u utakmici 36. kola La lige (21.30).

СЛАВЉЕ У МАДРИДУ: Реал је више него заслужено по 36. пут првак Шпаније

FOTO: Tanjug/AP

Nakon što je Barselona prošle godine osvojila titulu, trofej namnjen prvaku Španije se više nego zasluženo vratio u ruke Real Madrida. Velikan iz prestonice je od početka prvenstva bio prvi na tabeli, dominirao je, pobedio u oba ''El klasika'' i krunisao je sjajne nastupe osvajanjem 36. titule u bogatoj istoriji kluba.

Kako je to učinio na kraju 34. kola, odbio je da je proslavi protiv Granade prošlog kola jer se ona grčevito borila za opstanak. Ubedljivo ju je savladao potvrdivši sa 4:0 da ne planira da stane iako je matematički nemoguće da ga iko sustigne.

Proslava titule je planirana za danas, tribine ''Santijago Bernabeua'' će biti pune do poslednjeg mesta i očekuje nas karnevalska atmosfera na čuvenom stadionu.

Takođe, vredi napomenuti da je ''kraljevski klub'' neporažen na poslednje 22 utakmice u svim takmičenjima, a pored osvajanja titule i Superkupa imaće priliku da ponovo podigne ''ušati trofeja'' kada se prvog juna na ''Vembliju'' bude sastao sa Borusijom Dortmund u finalu Lige šampiona.

Što se tiče gostiju iz Baskije, oni se nalaze u sjajnom ritmu pred dolazak u prestonicu. Poslednji poraz doživeli su tačno pre mesec dana od Granade, a nakon toga su ostvarili tri vezana trijumfa uz prošlonedeljni remi sa Đironom (2:2).

Zahvaljujući tim sjajnim igrama nisu imali problema sa obezbeđivanjem opstanka u eliti i današnji meč dočekuju na više nego sigurnom 11. mestu sa 42 boda na svom saldu.

Ipak, tradicija je večeras protiv njih jer ih je Real savladao na poslednja četiri međusobna duela, uključujući trijumf iz prvog dela sezone kada je bilo 1:0 na ''Mendizorotozi''.

Verujemo da će Real obradovati svoje navijače novom pobedom i tako na trijumfalan način proslaviti titulu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,56)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ROLAN GAROS UVEO VELIKU PROMENU: Novak Đoković je oduševljen!