FIORENTINA UMORNA NAKON ''IZLETA'' U BRISEL: Umeju li ''bjankorosi'' to da iskoriste?

Novosti online

13. 05. 2024. u 07:45

ZAVESU na 36. kolo Serije A ''spustiće'' Fiorentina i Monca koje se sastaju na ''Artemio Frankiju'' od 20.45.

ФИОРЕНТИНА УМОРНА НАКОН ИЗЛЕТА У БРИСЕЛ: Умеју ли бјанкороси то да искористе?

FOTO: Tanjug/AP

Mnogi su kritikovali odluku Vinčenca Italijena da proteklog vikenda odmara veliki broj prvotimaca protiv Verone (1:2) kako bi bili spremni za revanš meč protiv Briža u polufinalu Lige konferencija.

Ipak, to se isplatilo Violi koja je odigrala 1:1 u Belgiji, što joj je bilo za plasman u finale jer je na prvom meču slavila sa 3:2 pred svojim navijačima.

Ovo će Fiorentini biti drugo uzastopno finale Lige konferencija, ali nada se da će bolje proći nego u onom prošlogodišnjem kada ih je Vest hem u poslednjim trenucima meča savladao pogotkom Džereda Bouvena (1:2).

Pored toga što će se boriti za prvi trofej još od 2001. godine na tom meču, domaćinu će pobeda možda biti potrebna i da osigura igranje u Evropi iduće godine jer postoji opasnost da preko Serije A to ne obezbedi.

Viola je trenutno deveta na tabeli i ima bod manje od osmoplasiranog Napolija od kojeg je odigrala dva meča manje, ali treba napomenuti da će sa njima igrati idućeg vikenda u utakmici koja može biti ključna u njihovoj bici za poslednje mesto koje vodi u Evropu.

Sa druge strane, Monca je ponovo odigrala veoma dobru sezonu u Seriji A i pokazala je da pod palicom Rafaela Paladina može da izraste u veoma stabilnog prvoligaša. Tokom čitave kampanje nalazila se na sredini tabele, ni u jednom trenutku nije bila od opasnosti da se nađe u zoni ispadanja i to je veliki uspeh za klub kojem je ovo tek druga godina u Seriji A u istoriji kluba.

Ipak, očigledno je da je došlo do pada u igri kod gostiju koji su poslednji trijumf ostvarili još sredinom marta kada su bili bolji od Kaljarija (1:0), a nakon toga su nanizali šest utakmica bez trijumfa.

Za vreme te negativne serije ostvarili su po tri poraza i remija, a proteklog vikenda odigrali su jedan od njih kada su podelili plen sa Lacijom rezultatom 2:2.

Što se tiče međusobnih duela, istorija blagu prednost daje Violi koja je na četiri odigrana duela ovih timova slavila dva puta uz po remi i trijumf Monce.

Izostanci nisu veći problem ni za jedne ni za druge i kod domaćina će meč jedino propustiti Sotil, dok kod gostiju neće biti već dugo suspendovanog Papua Gomeza.

Fiorentinu bi mogao da stigne umor nakon napornog meča u Brižu, pa umesto fiksa na domaćina predlažemo da će oba tima dati bar po jedan gol.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
DA LI JE MOGUĆE?! Poznati srpski doktor za Novosti otkriva kada će Novak Đoković na trening!

DA LI JE MOGUĆE?! Poznati srpski doktor za "Novosti" otkriva kada će Novak Đoković na trening!

NAJBOLjI teniser sveta Novak Đoković podvrgnut je operaciji kolena na jednoj privatnoj sportskoj klinici u pariskom Petom arondismanu. Povreda meniskusa kolena koju je doživeo pre dva dana na Rolan Garosu na kraju je zahtevala hirurški zahvat, a dugogodišnji poznati srpski hirurg doktor Momčilo Jakovljević je za "Novosti" prokomentarisao šta su njegove kolege uradile u Parizu i koji su sledeći koraci u oporavku Đokovića.

05. 06. 2024. u 14:25

Komentari (0)

NIJE SVE IZAŠLO U JAVNOST! Slobodan Vojinović otkriva za Novosti šta je sve Đoković doživeo na Rolan Garosu i zašto se to desilo