PARTIZAN NESAVLADAN POD BAGDALOM 405 MINUTA: "Crno-beli" moraju da prekinu seriju od pet poraza

O. M.

08. 05. 2024. u 09:10

PARTIZAN gostuje Napretku u 34. kolu Superlige Srbije. Utakmica se igra na stadionu pod Bagdalom od 16 časova.

ПАРТИЗАН НЕСАВЛАДАН ПОД БАГДАЛОМ 405 МИНУТА: Црно-бели морају да прекину серију од пет пораза

FOTO: FK Partizan / Miroslav Todorović

"Crno-beli" su u poslednjih nekoliko nedelja od ozbiljnog kandidata za osvajanje šampionske titule došli u situaciju da strepe za drugo mesto.

Posle poraza od Čukaričkog u poslednjem kolu regularnog dela prvenstva, usledio je i poraz u "večitom derbiju" koji je praktično odlučio šampiona, ali tu nije bio kraj Partizanovim mukama pošto su izgubili i od TSC-a i Vojvodine. Ekipa iz Bačke Topole sada je na samo četiri boda zaostatka, unatoč tome što je u prošlom kolu izgubila od Crvene zvezde.

Računajući i poraz od Zvezde u Kupu, Partizan je vezao pet poraza, a ni najstariji navijači "crno-belih" ne pamte kada se to poslednji put desilo. U međuvremenu je smenjen i trener. Igora Duljaja je zamenio Albert Nađ, koji je ekipu vodio u prvenstvenom "večitom derbiju" kada je Duljaj bio suspendovan.

Partizan sada više nema pravo na kiks, jer TSC će učiniti sve da odbrani vicešampionsku titulu. Dobra vest za "crno-bele je što danas igraju protiv najlošije ekipe u plejo-fu, dok će TSC imati težak zadatak protiv razgoropađenog Radničkog iz Kragujevca.

Tradicija je, naročito u poslednje vreme, na strani Partizana koji je pobedio pet poslednjih mečeva na stadionu "Mladost" u Kruševcu. Na četiri od tih pet gostovanja odbrana "crno-belih" nije primila gol, što jeste ohrabrujući podatak, ali imajući u vidu kako funkcioniše odbrana Partizana ove sezone, naročito na poslednjih pet utakmica u kojima je primljeno čak 13 golova, ta tradicija mogla bi danas i da bude prekinuta. 

Naravno, napad Napretka ne može da se poredi sa Zvezdinim ili onim od TSC-a, Čukaričkog i Vojvodine. Zapravo je najlošiji u ligi za prvaka jer Kruševljani u proseku postižu samo gol po utakmici. Ipak, takav kakav je uspeo je da probije odbranu crno-belih pre dva meseca u Humskoj kada je Napredak odneo iznenađujuću pobedu od 1:0. Ta pobeda i remi u martu 2022. na istom stadionu jedini su bodovi koje je Napredak osvojio protiv Partizana u poslednjih desetak godina.

Napredak je vezao četiri poraza i pet utakmica bez pobede. Nalaze se na osmom mestu sa 39 bodova i jasno je da je ekipa iz Kruševca zalutala u plej-of za šampiona, što potvrđuje i nedavni ubedljiv poraz od lučanske Mladosti.

Jesenas je u duelu ovih ekipa pod Bagdalom bilo 2:0 za Partizan, golovima Kalulua i Jovanovića koji je pogodio sopstvenu mrežu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 2&NG (kvota 2,25)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOSTA SA LAŽIMA! Crvena zvezda objavila kompletan snimak i detalje razgovora koji su prethodili tuči Naneli - Lazarević! (VIDEO)