UNION BERLIN GOSTUJE REDOVNOJ MUŠTERIJI: "Ždrebad" u opasnosti od selidbe u "cvajtu"

O. M.

28. 04. 2024. u 12:34

POŠTO su sve nedoumice u vrhu tabele rešene (ostaje otvoreno pitanje ko će u ligu konferencija), fokus u Bundesligi seli se ka borbi za opstanak.

УНИОН БЕРЛИН ГОСТУЈЕ РЕДОВНОЈ МУШТЕРИЈИ: Ждребад у опасности од селидбе у цвајту

FOTO: Tanjug/AP

U jednom od direktnih duela ugroženih ekipa, Borusija iz Menhengladbaha dočekuje Union Berlin, ove nedelje od 15 časova i 30 minuta.

Ove dve ekipe deli samo dva boda, koliko "ždrepci" beže Berlincima. S druge strane, Union Berlin ima dva boda više od Majnca koji je na poziciji koja vodi u baraž za opstanak.

Navijači Menhengladbaha nisu imalo mnogo razloga za slavlje ove sezone, a koliko je ova ekipa nesrećna govori i rezultat prošlg kola kada im ni tri postignuta gola nisu bila dovoljna da osvoje makar bod protiv Hofenhajma. Izjednačili su u 89. minutu, ali je dva minuta kasnije domaćin stigao do pobede koja im znači u borbi za Ligu konferencija. 

Prethodno je Menš izgubio u "Borusen derbiju" od imenjaka iz Dortmunda, iako su pola časa imali igrača više i u jednom delu utakmice bili bolji rival. "Rešio" ih je Marsel Sabicer sa dva gola za šest minuta sredinom prvog poluvremena.

Union Berlin je posle očajnog starta sezone živnuo po dolasku hrvatskog stručnjaka Nenada Bjelice na klupu, ali je u poslednje vreme opet počeo da "trokira".

Vezali su tri poraza, odnosno četiri utakmice bez pobede i postignutog gola i sad asu opet u situaciji da se grčevito bore za goli život, manje od devet meseci nakon što su debitovali u Ligi šampiona. Kad je reč o gostovanjima nisu se upisali na semafor punih 276 minuta.

Ipsk, statistika uoči ovog duela je na njihovoj strani, jer imaju vezanih pet pobeda protiv "ždrebaca" od kojih nisu izgubili sedam utakmica za redom.

Samo dva međusobna susreta ovih timova nisu došla "oba tima daju gol" a u obe te situacije Union jeste postizao. Na kraju, "GG" se ipak čini kao najrealnija opcija ovde.

NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,72)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U UJEDINJENIM NACIJAMA: Pogledajte šta je učinio predstavnik Izraela (VIDEO)