NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

JUNAJTED SPAS RAZOČARAVAJUĆE SEZONE TRAŽI U FA KUPU: Poslednja prepreka za mančestersko finale je osvajač takmičenja iz 1987. godine

V.M.

21. 04. 2024. u 11:08

U polufinalu FA kupa sastaće se Koventri i Mančester junajted (16:30). Meč se igra na čuvenom ''Vembliju'', a pobednik će se u finalu sastati sa Mančester sitijem koji je juče bio bolji od Čelsija (1:0).

ЈУНАЈТЕД СПАС РАЗОЧАРАВАЈУЋЕ СЕЗОНЕ ТРАЖИ У ФА КУПУ: Последња препрека за манчестерско финале је освајач такмичења из 1987. године

Foto Profimedia

Po drugi put u svojoj istoriji, Koventri se sprema za polufinale FA kupa, dramatična pobeda ''nebeskoplavih'' nad Vulvsima u četvrtfinalu ostaće dugo u sećanju njihovih navijača, ali ona bi ''izbledela'' u poređenju sa pobedom na ''Vembliju'' nad Mančester junajtedom.

Nominalni domaćini znaju da su veliki autsajderi na današnjem duelu, a pored evidentne razlike u individualnom kvalitetu igrača u prilog im ne ide ni forma. Izgubili su na poslednje dve ligaške utakmice, a da stvar bude još gora po njih njima su verovatno izgubili sve šanse da se nađu u plej-ofu za Premijer ligu, tako da će gotovo sigurno i iduće godine igrati u Čempionšipu.

Sada im preostaje da se fokusiraju na FA kup koji su famozno osvojili 1987. godine što im je jedini veliki trofej u istoriji kluba, a ono što je zanimljivo je da je Koventri slavio poslednji put kada se susreo sa Mančesterom, 2007. godine u Liga kupu (2:0).

Poseban motiv imaće i trener nebeksoplavih, Mark Robins, koji je kao igrač proveo čak četiri godine u dresu Mančester junajteda i biće oran da nanese bolan poraz svom bivšem timu.

Što se tiče ''crvenih đavola'', njihovi nastupi ove sezone nisu ni približni onima iz prošle, ali sreća ih je pogledala u nekoliko navrata u FA kupu i dogurali su do polufinala najstarijeg fudbalskog takmičenja.

Možda i najbolji meč u Engleskoj ove sezone bio je njihov obračun sa Liverpulom u četvrtfinalu, viđeno je nekoliko preokerta, sjajan fudbal i produžeci, a da ne bude penala pobrinuo se Dialo koji je u 121. minutu izazvao ekstazu na ''Old trafordu'' (4:3).

Ipak, nakon te utakmice Junajted je zapao u rezultatsku krizu i na naredna četiri susreta nije upisao nijednu pobedu, već je odigrao tri remija uz poraz od Čelsija.

I pored toga, veliki su favoriti na ''Vembliju'', a takođe će i iskustvo biti na njihovoj strani jer je ovo rekordno 32. polufinale za Mančester u FA kupu.

Ten Hag je pod velikm pritiskom jer su njegovi izabranici podbacili u ostalim takmičenjima, a šokantan poraz od Koventrija bi mogao označiti kraj njegovog, do sada veoma turbulentnog, mandata.

Holandsi stručnjak ima velikih problema sa izostancima i ne može da računa na Martineza, Šoa, Varana, Maunta, Evansa, Marsijala, Dialoa i Lindelofa.

Sa druge strane, meč će propustiti Alen, Palmer i Sakamoto.

Poslednjih šest niželigaša koji su dolazili do polufinala su eliminisani, a mi verujemo da će to ponovo biti slučaj.

Za hrabrije bi dodali i gol-gol, jer Junajted ima velikih problema u odbrani i primao je bar jedan gol na pet vezanih mečeva uoči ovog polufinala.

NAŠ TIP: 2 (1,50)

TIP ZA HRABRIJE: 2&GG (kvota 2,55)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE? Evo šta su organizatori Rolan Garosa uradili Novaku Đokoviću dva i po sata pred njegov meč!