SAUTGEJT EKSPERIMENTIŠE I PROTIV BELGIJE: "Crveni đavoli" nikada nisu pobedili na Vembliju

O. M.

26. 03. 2024. u 10:10

ENGLESKA dočekuje Belgiju na Vembliju ove večeri od 20 časova i 45 minuta po našem vremenu.

САУТГЕЈТ ЕКСПЕРИМЕНТИШЕ И ПРОТИВ БЕЛГИЈЕ: Црвени ђаволи никада нису победили на Вемблију

FOTO: Tanjug/AP

Biće ovo druga utakmica "tri lava" u hramu fudbala u razmaku od tri dana. U subotu je ovde gostovao Brazil i odneo pobedu od 1:0, prekinuvši sjajan niz čete Gareta Sautgejta od deset utakmcia bez poraza. Trajala je ta serija od četvrtfinala mundijala kada je Hari Kejn u 84. minutu promašio penal i verovatno izjednačenje protiv Francuske.

Kapiten i najbolji strelac nije igrao protiv petostrukih svetskih šampiona što se itekako osetilo u njhovoj igri. Bili su dobri Englezi do poslednje trećine gde im ništa nije uspevalo. Oli Votkins je počeo kao usamljeni špic potpomognut Džudom Belingamom, Filom Fodenom i debitantom Entonijem Gordonom iz drugog plana.

U nastavku su ušli Markus Rašford, Džarod Bouen i još jedan debitant Kobi Mainu. Uneli su malo živosti u napad ali nedovoljno da se ugrozi fenomenalni debitant Bento na golu Brazila. Na kraju je tačku na utakmicu stavio vunerkind Endrik, napadač Palemirasa koji će tek u julu napuniti 18 godina, a očekuje se i da tada pređe u Real Madrid.

Bio je to prvi poraz Engleza na Vembliju u poslednjoj 21 utakmici, računajući samo regularnih 90 minuta. Inače su izgubili i od Italije na penale u finalu prošlof Evera, ali u toj utakmici je ionako Italija bila nominalni domaćin. Takođe, izgubili su u međuvremenu još jednu utakmicu kod kuće, ali su Mađare tada ugostili u Vulverhemptonu (0:4).

Uprkos porazu, Sautgejt je posle utakmice istakao da je utakmica sa Brazilom bila "koristan eksperiment". Ne brine mnogo selektora "albiona" ni što ni večeras neće moći da računa na Kejna, a trebalo bi u špicu navale da ga ovaj put menja Ajvan Toni, kao ni odsustva Bukaja Sake, Kajla Vokera i Harija Magvajera.

Engleska i Belgija sastale su se 25 puta do sada. Belgijanci imaju sam opet pobeda, ali su tri od tih pet ostvarili u poslednja četiri susreta. Englezi su utom razdoblju pobedili samo jednom, u okviru Lige nacija pre tri i po godine upravo na Vembliju, gde Belgijanci nikada nisu pobedili.

Belgijanci su već odigrali jedan meč na turneji po Britanskom arhipelagu, razočaravajućih 0:0 u Dablinu protiv Republike Irske. Malo je nedostajalo da "momci u zelenom" prekinu niz od 12 utakmica bez poraza "crvenih đavola" ali sreća im je okrenula leđa u 28. minutu kada je Brajtonov napadač Evan Ferguson promašio penal.

Selektor Belgije domeniko Tedesko izazvao je čuđenje u sali za konferencije posle utakmice kada je meč ocenio više dosadnim nego dobrim. Belgija je i u tako dosadnom okruženju uspela da ostane nporažena na šestom uzastopnom gostovanju, ali je prvi put od septembra 2022. odigrala utakmicu na strani u kojoj nije postigla bar jedan gol.

Poslednji duel Engleske i Belgije na Vembliju odigran je pred praznim tribinama 2020. godine a završen je pobedom domaćina od 2:1. Strelci su bili MArkus Rašford i Mejson Maunt za "tri lava" a Romelu Lukaku za "crvene đavole". Napadač Rome presedeo je meč sa Irskom na klupi, ali ga je Tedesk najavio u startnih 11 večeras na Vembliju.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 1, 85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

POMRAČENJE UMA RUSKOG TENISERA: Rolan Garos ovakvo divljanje ne pamti (FOTO/VIDEO)