NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

TRADICIJA KAŽE - BIĆE GOLOVA: IZrael dočekuje Island u Budimpešti

O. M.

21. 03. 2024. u 12:04

IZRAEL dočekuje selekciju Islanda na stadionu "Susa Ferenc" u Budimpešti. Utakmica prvog kruga baraža za odlazak na Evropsko prvenѕstvo u Nemačkoj predstojećeg leta igra se od 20 časova i 45 minuta.

ТРАДИЦИЈА КАЖЕ - БИЋЕ ГОЛОВА: ИЗраел дочекује Исланд у Будимпешти

Foto: Profimedia

Pobednik ovog duela gostovaće Bosni i Hercegovini ili Ukrajini 26. marta za mesto u grupi E na Evru, gde poslednjeg člana društva čekaju Belgija, Slovačka i Rumunija.

Izrael je određen za domaćina ove polufinalne utakmice zbog osvojenog prvog mesta u grupi UEFA Lige nacija, a meč protiv Islanda igraće se u Mađarskoj zbog sukoba na Bliskom istoku, preciznije pojasu Gaze.

Izrael ima loše iskustvo sa baražom, pošto je eliminisan od Škotske u ovoj fazi takmičenja za EURO 2020 i to na penale. Ako se i sada ne uspeju kvalifikovati žaliće dugo za nekim neplanirano izgubljnim bodovima, kao što je minimalni poraz od lažne države u glavnom gradu srpske pokrajine Kosovo i Metohija, Prištini.

Njihovi susreti sa Islandom u grupnoj fazi UEFA Lige nacija 2022. godine oba puta su završeni nerešenim rezultatom 2:2. Dva puta su pobedili Albaniju, dok je Island sa četiri remija osvojio drugo mesto u ovoj grupi "okrnjenoj" izbacivanjem Rusije iz takmičenja.

U obe te utakmice Island je vodio sa 2:1 i sada će pokušati da napravi i taj dodatni korak i konačno pobedi Izraelce. Islanđani su bili hit Evra 2016. godine kada su stigli do četvrtfinala gde ih je zaustavio domaćin i potonji finalista Francuska.

Pre susreta u Ligi nacija, ove dve reprezentacije odigrale su u 2020. godini jednu prijateljsku utakmicu koja je završena pobedom Izraela od 3:2. Ako je verovati tradiciji i večeras bi moglo da bude golova na obe strane, naročito 

NAŠ TIP: GG&3+ (kvota 2,40)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU SERIJALA "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića