NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

MILAN BEZ LUKE JOVIĆA TRAŽI OSVETU ZA KUP: "Boginja provincije" vraća se na mesto uspeha, Gasperinijiva četa uspešna na tri fronta

O. M.

25. 02. 2024. u 09:40

MILAN i Atalanta sastaće se od 20 časova i 45 minuta na stadionu "Đuzepe Meaca" u okviru 26. kola italijanske Serije A.

МИЛАН БЕЗ ЛУКЕ ЈОВИЋА ТРАЖИ ОСВЕТУ ЗА КУП: Богиња провинције враћа се на место успеха, Гасперинијива чета успешна на три фронта

Foto: Profimedia

Biće to repriza njihovog duela iz četvrtfinala KUpa Italije, odigranog pre mesec i po dana, kada je "boginja provincije" šokirala navijače domaće ekipe i pobedila sa 2:1.

"Rosoneri" su tada poveli golom Rafaela Leaa u poslednjem minutu prvog dela igre, ali su "nerazuri" iz Bergama u zaustavnom vremenu stigli do izjednačenja preko Tena Kopmejnersa. Isti igrač doneo je pobedu svom timu na isteku punog časa igre.

Napad Milaneza u toj utakmici predvodio je Luka Jović, ali srpskog reprezentativca neće biti u crveno-crnom dresu danas, a razlog je suspenzija zbog crvenog kartona dobijenog u utakmici prošlog kola protiv Monce.

Milan je izgubio taj meč, a mediji u Italiji osuli su drvlje i kamenje na Srbina, proglasivši ga jedinim krivcem za poraz iako je u trenutku njegovog isključea Monca već vodila sa 2:0. I sa igračem manje Milan je stigao do izjednačenja, ali je domaći tim sa dva gola u zasutavnom vremenu osvojila sva tri boda.

Posle tog poraza usledio je još jedan za "rosonere", u revanšu plej-ofa za osminu finala Lige Evrope. Ren je pobedio sa 3:2, ali je kapital od 3:0 iz prve utakmice bio dovoljan Milanu da ode dalje. Uprkos najavam ahisteričnih medija sa "čizme" da je Jović "laktom" u Monci zapečatio sebi sudbinu u Milanu, srpski internacionalac igrao je u Francuskoj i zahvalio se treneru Stefanu Pijoliju na poverenju golom za 1:1 u 22. minutu. Jović je uz Tea Ernandesa bio najbolji igrač Milana na toj utakmici.

Inače, Milan je ispadanjem iz Kupa i velikim zaostatkom za gradskim rivalom Interom (11 bodova) došao u situaciju da je Liga Evrope jedino preostalo takmičenje u kome se može nadati trofeju.

Ove sezone "rosoneri" imaju zaista impresivan napad, drugi po snazi u Italiji sa 49 postignutih golova, ali odbrana je slabiji deo tima i glavni razlog što je Milan u velikom zaostatku za Interom. ""Rosoneri" su u Seriji A primili već 31 gol, više nego Inter i Juventus zajedno (12+17).

Atalanta, sa druge strane, trenutno igra u odličnoj formi, sa šest uzastopnih pobeda. "Boginja" je u seriji od devet utakmica bez poraza, deset ako se računa i prijateljsko odmeravanje snaga sa Real Kalepinom u kome su Skamaka i drugovi sa 11 golova isprašili četvrtoligaša.

U prošlom kolu su ubedljivo slavili u Bergamu pred svojim navijačima protiv Sasuola rezultatom 3:0, golovima Marija Pašalića, Kopmajnersa i Mičela Bekera.

Gasperinijeva ekipa igra dobro na svim frontovima, obezbedila je plasman u osminu finala Lige Evrope, polufinale Kupa Italije, a trenutno zauzima četvrtu poziciju u Seriji A sa 45 bodova.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: GG&3+ (kvota 2,15)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Inovacija iz Japana kao savršen dodatak kolekciji „Art Must Go On“ Bate Spasojevića