GALATA JE U STRAŠNOJ FORMI: Istanbulski velikan juri devetu uzastopnu pobedu u svim takmičenjima!

V.M.

15. 02. 2024. u 09:20

U prvoj utakmici plej-of faze Lige Evrope fudbaleri Galatasaraja će na ''Rams parku'' ugostiti Spartu iz Praga (18:45).

ГАЛАТА ЈЕ У СТРАШНОЈ ФОРМИ: Истанбулски великан јури девету узастопну победу у свим такмичењима!

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin se nalazi u velikom naletu i igra sjajan fudbal, neporažen je na poslednjdih 12 utakmica u svim takmičenjima, a trenutno je u seriji od osam vezanih pobeda.

Za vreme te pobedničke serije postigli su barem dva gola na svakoj utakmici, što dovoljno govori u kakvoj se formi nalazi četa Okana Buruka.

Posebno dobre partije Galata pruža na svom terenu, kod kuće je ove sezone odigrala 21 meč i ostvarila je čak 18 pobeda uz dva remija, a jedini koji je odneo tri boda sa ''Rams parka'' je Bajern kojem je to pošlo za rukom krajem oktobra.

Istanbulski velikan je evropsku odiseju započeo u Ligi šampiona gde u jednoj od najzanimljivijih grupa (''A'') zauzeo treće mesto. Koštao ga je poraz od Kopenhagena u poslednjem kolu i zbog njega su morali da se ''spuste'' u Ligu Evrope.

Danas im na noge dolazi Sparta koja se proteklog vikenda vratila u takmičarski pogon nakon zimske pauze. Gostovala je ekipi Karvine i rutinski je slavila sa 3:0.

Naš Veljko Birmančević podelio je dve asistencije na tom meču i tako najavio da planira da nastavi sa odličnim igrama koje je pružao u prvom delu kampanje.

Ako bi računali i period pre pauze, gosti se nalaze u seriji od osam vezanih pobeda u svim takmičenjima, tako da sigurno imaju čemu da se nadaju pred večerašnji susret.

Češki predstavnik je nastupao u grupnoj fazi Lige Evrope gde je zauzeo drugo mesto u grupi ''C'' i zbog toga mora da igra u plej-of fazi takmičenja.

Ono što može predstavljati problem Sparti je to što je tek završila pripreme, trebaće vremena da igrače uhvate ritam i verujemo da će Galata nošena punim tribinama ''Rams parka'' to iskoristiti.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 2,32)

POGLEDAJTE NAJNOVIJU EPIZODU KLADIONIČARSKIH PRIČA

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE? Evo šta su organizatori Rolan Garosa uradili Novaku Đokoviću dva i po sata pred njegov meč!