OBRAČUN LIDERA NA KARABURMI: ''Romantičari'' ciljaju povratak u Superligu nakon sedam godina

TIP redakcija

22. 11. 2023. u 12:11 >> 12:11

U zaostaloj utakmici devetog kola Prve lige Srbije, OFK Beograd će dočekati Tekstilac (13.00).

ОБРАЧУН ЛИДЕРА НА КАРАБУРМИ: Романтичари циљају повратак у Суперлигу након седам година

OFK Beograd

OFK je prošle sezone bio u trećem rangu srpskog fudbala i vodio je veliku bitku sa Zemunom za prvo mesto u Srpskoj ligi Beograd kojeg je na kraju uspeo da se domogne, a u istom ritmu je nastavio u Prvoj ligi Srbije jer se nakon uvodnih 16 utakmica nalazi na vrhu tabele.

Prvi je sa 39 sakupljenih poena i ima ubedljivu prednost od čak +11 u odnosu na drugoplasirani Tekstilac iz Odžaka, tako da sigurnim koracima maršira ka drugoj uzastopnoj promociji i povratku u elitu čiji su član poslednji put bili u sezoni 2015/16.

Nakon sjajnog otvaranja sezone i niza neporaženosti od čak 15 mečeva (12 pobeda, tri remija), ''romantičari'' su proteklog vikenda po prvi put ''poklekli'' u Gornjem Milanovcu, gde je bolji od njih bio još jedan bivši prvoligaš, Metalac, sa rezultatom 2:0.

Glavna odlika domaćina je sjajna napadačka igra i sa 37 postignutih golova imaju najbolji napad lige, a najveće zasluge za to idu Kahviću i Saši Markoviću koji su kombinovao čak 17 puta tresli mrežu.

Veliki broj mladih igrača Crvene zvezde je na pozajmici u redovima domaćina poput braće Mituljikić, Kahvića, Ilića... i oni su jedni od glavnih razloga zašto mu ide tako dobro.

Sa druge strane, Tekstilac je takođe prošle godine igrao u trećem rangu, Srpskoj ligi Vojvodine, gde je zauzeo prvo mesto i tako se plasirao u Prvu ligu Srbije.

Pruža odlične partije i ove sezone, pa se trenutno nalazi na drugom mestu sa 28 sakupljenih poena (osam pobeda uz po četiri remija i poraza).

Igra dosta tvrd fudbal i tome najbolje svedoči njegova gol-razlika, 16:6.

Gosti se trenutno nalaze u sjajnom ritmu, nanizali su tri pobede, nad Vršcem, Mačvom i Slobodom, a vredi napomenuti da Tekstilac na poslednjih pet mečeva u ligi nije primio nijedan gol, tako da sa dosta samopouzdanja dočekuju megdan vodećih na Karaburmi.

Ovo će biti pravi obračun napadačkog i defanzivnog fudbala, a mi verujemo da će domaćin uspeti na ''otvori'' protivnika koji će svoju priliku verovatno tražiti u kontrama od prvog minuta i predlažemo jedinicu na Karaburmi jer je OFK pred svojim navijačima od mogućeg 21 boda osvojio čak 19 (šest pobeda i remi).

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE? Evo šta su organizatori Rolan Garosa uradili Novaku Đokoviću dva i po sata pred njegov meč!