NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

TSC AUTSAJDER PROTIV "BRAZILACA IZ BRIZGAUA": Frajburgu pobeda donosi plasman u nokaut fazu

O. M.

09. 11. 2023. u 18:06 >> 18:06

TSC iz Bačke Topole gostuje Frajburgu u četvrtom kolu grupe "A" Lige Evrope. Utakmica se igra na stadionu "Evropa park" u Frajburgu od 21 čas.

ТСЦ АУТСАЈДЕР ПРОТИВ БРАЗИЛАЦА ИЗ БРИЗГАУА: Фрајбургу победа доноси пласман у нокаут фазу

FOTO: M. Vukadinović

Vicešampion Srbije nalazi se na poslednjem mestu u grupi sa samo jednim bodom i gotovo da više nema šanse za plasman u nokaut fazu drugog po snazi evropskog klupskog takmičenja. Ako večeras izgubi, a Vest hem ostane neporažen protiv Olimpijakosa, neće više biti ni teoretske šanse za ekipu iz Bačke Topole. U tom smislu, našem predstavniku više odgovara da Vest hem pobedi Olimpijakos, jer bi onda grčki tim ostao dostižan u trci za treće mesto koje vodi u nokaut fazu Lige konferencija.

Seriju loših rezultata, devet utakmica bez pobede, koja je počela porazom od Vest hema u prvom kolu Lige Evrope, TSC je konačno prekinuo pobedom u derbiju protiv Čukaričkog od 2:0 na Banovom brdu. Najavu izlaska iz krize predstavljao je svakako remi protiv šampiona Crvene zvezde.

Plavo-beli su sada treći sa 26 bodova posle 13 kola. Drugoplasirana Zvezda beži im pet bodova, a lider Partizan 11.

Frajburg je pre ovog kola Lige Evrope izjednačen na prvom mestu, sa šest osvojenih bodova, koliko ima i Vest hem, ali Englezi su pobedili u međusobnom susretu. Osim toga, Olimpijakos, ima samo dva boda manje i nema sumnje da je trijumf u duelu sa TSC imperativ za klub iz Nemačke. 

Frajburg, za razliku od dobrih rezultata u Evropi, mnogo više problema ima u nacionalnom šampionatu, gde se posle deset odigranih kola nalazi na osmom mestu na tabeli, sa 14 osvojenih bodova. 

Na to u velikoj meri utiče tempo igranja četvrtak-nedelja, a za sada "Brazilci iz Brizgaua" više pažnje posvećuju evrosceni.

Nakon trijumfa protiv TSC-a u trećem kolu, domaći su zabeležili poraz od Bajera iz Leverkuzena 2:1 i remi sa Menhengladbahom 3:3, uz iznenađujuću eliminaciju iz Kupa Nemačke od Padeborna.

Trener Frajburga Kristijan Štrajh neće moći da računa na najboljeg igrača tima Rolanda Salaija koji će zbog povrede kuka propustiti i poslednje dve utakmice mađarske reprezentacije u kvalifikacijama za odlazak na EURO 2024. 

Mi očekujemo da će domaći tim slaviti ubedljivo na večerašnjem meču.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 1&3-5 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA ODLUKA ORGANIZATORA! Evo kada Novak Đoković igra naredni meč na Rolan Garosu