NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

TEŽAK ISPIT ZA ČUKARIČKI: Ferencvaroš postigao 20 golova na tri poslednje utakmice, a tu je sada i Deki Stanković...

O. M.

21. 09. 2023. u 12:33 >> 12:33

FUDBALERI Čukaričkog započinju evropsku jesen gostovanjem na "Grupama areni" u Budimpšeti, gde ih ovog četvrtka od 18 časova i 45 minuta dočekuje Ferencvaroš.

ТЕЖАК ИСПИТ ЗА ЧУКАРИЧКИ: Ференцварош постигао 20 голова на три последње утакмице, а ту је сада и Деки Станковић...

Miloš Vukadinović

Čukarički je ovaj istorijski uspeh postigao osvajanjem trećeg mesta na tabeli Super lige Srbije i plasmanom u grupnu fazu jednog od UEFA takmičenja. Nisu uspeli u plej-ofu za Ligu Evrope jer se grčki predstavnik Olimpijakos pokazao kao prejak protivnik, pa je Čuka posle dvostrukog poraza (3:0 i 3:1 za Pirejce) "prekomandovana" u Ligu konferencija.

Čukarički je u novoj sezoni Super lige Srbije pokazao igre i rezultate od sjaja do očaja. Posle dve uvodne pobede usledio je remi sa Javorom, kojim je počeo niz od šest utakmica bez pobede u svim takmičenjima, a četiri u domaćem šampionatu. 

Posle remija sa Ivanjičanima u kome su "brđani" ispustili prednost od dva gola, došlo je do smene trenera, a novom "šefu" Igoru Matiću trebala su četiri kola i dva poraza od Olimpijakosa da sklopi kockice i vrati ekipu na pobedničku stazu. A to je uspeo u derbiju sa šampionom Crvenom zvezdom u pobedi od 2:1.

Čukarički je na petom mestu tabele Superlige, sa dvanaest osvojenih bodova, sedam manje od lidera TSC-a iz Bačke Topole.

Ferencvaroš je bio jedan od aktera možda i najvećeg iznenađenja u novijoj istoriji evropskih kupova, kada je u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona ispao od predstavnika farskih ostrva KI Klaksvika. 

Ovaj poraz inicirao je smenu trenera Stanislava Čerčesova, a ekipu je od tada do pre dve nedelje vodio vršilac dužnosti Čaba Mate. On je pobedama protiv Šamroka, Hamruna i Žalgirisa "fradija" uveo u Ligu konferencija, a onda je slavni mađarski klub pronašao dugoročno rešenje za klupu u vidu nekadašnjeg trenera Crvene zvezde i Sampdorije Dejana Stankovića.

Deki je već imao debi i to uspešan, pošto je Ferencvaroš u Kupu deklasirao ekipu Nađečeda sa 8:0.

Posle odigranih šest kola "zeleni" su na šestom mestu tabele mađarskog prvenstva sa devet osvojenih bodova, tri manje od prvoplasiranog Debrecina, ali i utakmicom manje.

"Fradi" je na poslednje tri prvenstvene utakmice postigao čak 20 golova, a 27 na pet ako se tome doda i dvomeč sa Žalgirisom, pa nema sumnje da će odbrana Čukaričkog biti na teškom ispitu.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: 3+ (kvota 1,55) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE MOGUĆE? Evo šta su organizatori Rolan Garosa uradili Novaku Đokoviću dva i po sata pred njegov meč!