NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

NORDIJSKI DERBI: Danci dolaze u Helsinki da dodatno zakuvaju priču u grupi ''H''

V.M.

10. 09. 2023. u 09:50

OD 18 časova ćemo u okviru šestog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo gledati duel između Finske i Danske.

НОРДИЈСКИ ДЕРБИ: Данци долазе у Хелсинки да додатно закувају причу у групи Х

Foto AP

Grupa ''H'' je svakako jedna od najzanimljivijih u ovim kvalifikacijama. Finska je trenutno prva sa 12 osvojenih bodova, prate je Danska i Slovenija sa po 10, dok svoju šansu vreba i Kazahstan sa 9 sakuljenih poena. Sve reprezentacije su odigrale po pet utakmica i sigurno nas očekuje velika borba za dva mesta koje vode na Euro u Nemačkoj iduće godine.

Septembar je započeo na najbolji mogući način za Finsku, pošto ih je Oliver Antman pogotkom u 78. minutu protiv Kazahstana u četvrtak doveo do vrha grupe sa skorom od četiri pobede i jednim porazom. 

To im je bio četvti uzastopni trijumf, što je u stvari najduža pobednička serija Finske u evropskim kvalifikacijama  u ovom veku i to budi nadu da će se kvalifikovati po drugi put na Euro nakon 2020 godine.

Finci igraju zaista impreisvno, pored trijumfa nad Kazahstanom bili su bolji od Severne Irske, Slovenije i San Marina, dok im je jedini poraz nanela Danska na otvaranju kvalfikacija.

Domaćini su dominantni na svom terenu na koji će se ponovo osloniti, a dovoljno o tome govori podatak da su na poslednjih sedam kvalifikacionih utakmica u Helsinkiju primili samo jedan gol i to od aktuelnog evropskog prvaka, Italije.

Sa druge strane, nakon razočaravajućeg nastupa u Kataru, Danci su solidno započeli kvalifikacije za Euro. Za sada su ostvarili tri pobede uz remi i poraz, a poslednji trijumf upisali su pre par dana kada su dočekali San Marino i rutinski slavili sa 4:0.

Ono što može da brine Dansku su slabe igre u gostima, jer su u sadašnjem ciklusu na dve gostujuće osvojili samo jedan bod u remiju sa Slovenijom, a uz to su poraženi od Kazahstana.

Ipak, pobedom na večerašnjem meču bi to sve otišlo u zaborav je bi se njom ''crveno-beli'' popeli na prvo mesto tabele ''H''. 

Kao što smo već rekli, četa Kaspera Hjumlunda je savladala Fince sa 3:1 na otvaranju kvalifikacija, a mi verujemo da će i u Helsinkiju oba tima postići barem po jedan gol.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ TIP: GG (kvota 2,12)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA ODLUKA ORGANIZATORA! Evo kada Novak Đoković igra naredni meč na Rolan Garosu