NOVOSTI UŽIVO IZBORI 2024 SA LICA MESTA

PANČEVCI ZA KRAJ CRNE SERIJE: Čukaričkom ni smena trenera (do sada) nije pomogla

O. M.

04. 09. 2023. u 14:01 >> 14:01

ŽELEZNIČAR iz Pančeva dočekuje ekipu Čukaričkog u poslednjem meču šestog kola Superlige Srbije. Utakmica se igra od 19 časova na stadionu SC Mladost u Pančevu.

ПАНЧЕВЦИ ЗА КРАЈ ЦРНЕ СЕРИЈЕ: Чукаричком ни смена тренера (до сада) није помогла

FOTO: M. Vukadinović

Domaćin želi da prekine seriju poraza koja traje od drugog kola. Samo su na startu svoje debitantske sezone u Superligi Pančevci pobedili, a onda su nanizali četiri poraza. S druge strane, gosti su bez pobede u poslednja tri kola, pa uprkos maksimalnom učinku u prve dve runde već zaostaju osam bodova za liderom TSC-om, doduše, uz utakmicu manje. Za ekipu koja brani treće mesto iz prošle sezone to je već ozbiljan zaostatak posle nepotpunog šestog kola.

Železničar je prošlu sezonu u Prvoj ligi Srbije završio na drugom mestu na tabeli, sa sedam bodova manje od prvoplasiranog IMT-a i osam više od Grafičara, što je bilo dovoljno da se prvi put u svojoj istoriji plasira u prvi razred srpskog fudbala.

Tim iz Pančeva je prvu sezonu među najelitnijim srpskim klubovima započeo na najbolji mogući način, trijumfom protiv Napretka u gostima koji je obezbedio Pavlov jedinim goloma na utakmici, u 28. minutu. Iako je domaćin bio bolji rival i imao više prilika, Železničar se orijentisao na igru iz kontranapada i uspeo da postigne gol koji im je doneo istorijsku pobedu u Super Ligi.

Ipak, rezultati Železničara u narednim mečevima su drastično slabiji, s obzirom na to da su u četiri utakmice zabeležili isto toliko poraza (Mladost, Spartak, Voždovac i Novi Pazar), uz ukupnu katastrofalnu gol-razliku 0:7. Trenutno zauzimaju pretposlednje mesto na tabeli, ispod njih je samo kragujevački Radnički koji još nema nijedan bod.

Čukarički je plasmanom u grupnu fazu Lige Konferencija napravio istorijski uspeh. Nažalost, naš predstavnik nije imao sreće na žrebu održanom u petak, s obzirom na to da su im rivali u grupi Fiorentina, Genk i Ferencvaroš. Kvalitet i iskustvo igranja evropskih utakmica ovih klubova je ogroman, i nema sumnje da će svaki osvojeni bod Čukaričkog biti ogroman uspeh.

Tim sa Banovog brda je sezonu u nacionalnom šampionatu započeo sa dve pobede, protiv dva imenjaka, Radničkog iz Niša i onog iz Kragujevca. Ipak, nakon remija u trećem kolu protiv Javora, došlo je do smene trenera (Igor Matić zamenio Dušana Kerkeza), a Čukarički od tada nije zabeležio pobedu.

U Superligi ih je šokirao još jedan novi član elite IMT ubedljivom pobedom od 3:0, a onda su odigrali bez golova sa Radnikom. U međuvremenu su i dva puta poraženi od Olimpijakosa u plej-of rundi Lige Evrope - 3:0 i 3:1. Brđanima je pobeda neophodna kako bi prekinuli ovaj negativni niz od pet utakmica bez trijumfa kao i za povratak poljuljanog samopouzdanja pred nastavak takmičenja na tri fronta.

Novom treneru Igoru Matiću posao konsolidacije tima biće olakšan pošto posle ovog kola sledi reprezentativna pauza, ali preduslov je pobeda u meču sa novajlijom u ligi. Posle pauze "brđane" očekuje duel sa šampionom Crvenom zvezdom.

Ovu i sve druge analize mečeva i najnovije vesti vezane za sport i klađenje možete pročitati i na našoj novoj aplikaciji za Android i iOS 

NAŠ PREDLOG: X2&2+ (kvota 1,80) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKVA ODLUKA ORGANIZATORA! Evo kada Novak Đoković igra naredni meč na Rolan Garosu